Dolar 32,3738
%0.17
Euro 34,9828
%-0.23
Altın 2.326,130
%0.25
Bist-100 9,09
%0.08

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Güney Koreli turistlerin rezervasyon iptalleri uzun sürmedi

Güney Koreli turistlerin rezervasyon iptalleri uzun sürmedi

ÇİN'in Doğu Türkistan'daki Türklere işkence yaptığı yolundaki haberin ardından, Çinli sanılan Güney Koreli bir turistin Türkiye'de dövülmesinden sonra başlayan rezarvasyon iptalleri, kısa sürdü. Bu gerginliğin ortadan kalkmasıyla, Güney Koreli turistler tekrar Türkiye'ye gelmeye başladı.

  • Ege Postası
  • 05.08.2015 - 11:29
İstanbul Beyazıt'ta, Çin yönetiminin işkence yaptığı öne sürülen Doğu Türkistan'daki Müslümanlara destek olmak için Ramazan ayında yürüyüş yapan bir grup, Güney Koreli turisti Çinli sanıp dövmüşlerdi. Bu olaydan sonra birçok Koreli turist, yaptırdıkları otel rezervasyonlarını iptal ettirdi. Bu durumdan, tarih ve kültür merakı olan Güney Koreli turistlerin yoğun olarak geldiği İzmir ve çevresindeki turisitlik tesisler de etkilendi.

KÜSKÜNLÜK UZUN SÜRMEDİ

İzmir'de çoğunlukla Güney Koreli, Çinli ve Taylandlı müşteri potansiyeli olan Olimpiyat Oteli'nin işletmecisi turizmci Arda Oğlakçı, geçen ay yaşanan üzücü olaydan sonra, Korelilerin kendi otellerinde de daha önce yaptıkları rezervasyonları iptal ettirdiğini belirterek, "Bu küskünlük uzun sürmedi. İptal edilen rezervasyonlar hem benim hem de diğer otellerde yeniden yaptırıldı. Şu anda İzmir'e özellikle genç Koreli akını var.



Kentte en az dört gün geçiriyorlar. İki gün kent içinde geziyorlar, diğer iki gün de Efes, Meryemana, Kuşadası ve Pamukkale'ye gidiyorlar. Her zamanki gibi onlara en iyi hizmeti sunup, otelimizde misafir ediyoruz. Bir daha bu tür üzücü olayların yaşanmamasını istiyorlar. Her fırsatta biz Türkleri çok sevdiklerini dile getiriyorlar" dedi. 
(DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.