Dolar 32,2329
%0.16
Euro 34,9539
%-0.03
Altın 2.412,060
%-0.53
Bist-100 10.400,00
%-0.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Güney Afrika'daki Nizamiye Camii bayramda doldu taştı

Güney Afrika'daki Nizamiye Camii bayramda doldu taştı

Güney Afrika'da bayram bugün başladı. Johannesburg’ta inşa edilen Türk camisi Nizamiye, bayram ve Cuma namazlarında doldu taştı.Güney Yarımküre’de yer alan Johannesburg, şu anda kış mevsiminde olduğu için çok nadir yağış alırken,...

  • Ege Postası
  • 09.08.2013 - 15:14
Güney Afrika'da bayram bugün başladı. Johannesburg’ta inşa edilen Türk camisi Nizamiye, bayram ve Cuma namazlarında doldu taştı.

Güney Yarımküre’de yer alan Johannesburg, şu anda kış mevsiminde olduğu için çok nadir yağış alırken, Afrikalılar bayram sabahı yağmurla uyandı.Yerel saattle 07.45’te başlayan namaz için gelen cemaat dışarıda yağmur devam ettiği için yer bulmakta zorlandı.

Nizamiye’de namazın ardından Türkler ve yerliler birbirlerinin bayramını kutladı. Bazı İslam ülkelerinin elçileri de halkları ile Türk camisinde bayramlaştı. Selimiye’nin ikizi Nizamiye’de yerli halkla bayram namazını kılan Türk gurbetçiler, dev caminin şadırvanlı büyük salonunda toplu kahvaltı yaptılar.

Yapılan kahvaltının ardından, gurbetçiler Nizamiye’nin arka bahçesine yaklaşık yüzyıl sonra Hint mezarlığından nakledilen Osmanlı' nın Güney Afrika’da şehit edilen ilk ve son büyükelçisi Remzi Efendi’nin kabrinde okunan Kur'an’a ve duaya iştirak ettiler.

Bayram programının ardından Nizamiye’de Cuma namazı kılındı.


Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.