Dolar 32,5232
%0.11
Euro 34,9419
%-0.09
Altın 2.439,550
%0.14
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Güneş çarpması hayatını kurtardı

Güneş çarpması hayatını kurtardı

İZMİR'de, güneş çarpması şikayetiyle Özel Tınaztepe Hastanesi'ne başvuran 53 yaşındaki Erol Bilir'in beyninde iki büyük anevrizma bulunduğu saptandı. Girişimsel nöroradyoloji tekniği ile kasığından kateter ile girilerek beynindeki anevrizmalara müdahale edilen Bilir, olası bir beyin kanaması sonucu ölümden kurtuldu.

  • Ege Postası
  • 04.09.2015 - 17:08
İzmir'de yaşayan evli ve bir çocuk babası 53 yaşındaki Erol Bilir, iş için gittiği Denizli'de sıcakta fazla kalınca baş ağrısı ve baş dönmesi şikayetleri başladı. Bilir, güneş çarpması şikayetiyle Özel Tınaztepe Hastanesi'ne gitti. Vertigo şikayeti de olan Erol Bilir'in çekilen beyin MR'ı ve tomografisinde aslında baş ağrısına neden olanın sıcak çarpması değil, beyninin her iki tarafında yer alan anevrizma olduğu ortaya çıktı. Girişimsel nöroradyoloji tekniği ile kasığından kateter ile girilerek beynindeki anevrizmaya müdahale edilen Bilir, bir gün sonra ayağa kalktı. Kendini çok şanslı hissettiğini söyleyen Bilir, “ilk gittiğim doktorum sonuçları eline alınca, 'sana büyük ikramiye çıktı' dedi. Ben de 'para bekliyordum' diye şaka yaptım ama bence bu büyük ikramiyeden bile değerli. Belki öğrenmesek ve müdahale edilmese beyin kanaması geçirecektim. Toplumda benim gibi çok sayıda insan var. Hiçbirinin beynindeki patlamaya hazır bombadan haberi bile yok" diye konuştu.

100 KİŞİDEN 5'İNDE GÖRÜLÜYOR
ABD'de, Kaliforniya Üniversitesi'nde doçent doktor olarak çalışırken Türkiye'ye dönüp İzmir'e yerleşen ve Erol Bilir'in operasyonunu gerçekleştiren Özel Tınaztepe Hastanesi'nden Girişimsel Nöroradyoloji Uzmanı Dr. Çağın Şentürk, beyin anevrizmalarının toplumda her 100 kişiden 5'inde görüldüğünü belirterek, “Bu rakam hiç de az değil. Her anevrizma kanamaya yol açmayabiliyor, ama bazı tür anevrizmalar beyin kanamasına ve sonunda da sakatlık ya da ölüme sebep olabiliyor. Erol Bilir'in şansı tamamen tesadüfen farkına varılmış olması. Sıcak çarpması hayatının şansı oldu" diye konuştu.

BİR GÜNDE TABURCU OLDU 
Bu tür anevrizmalarda tedavi için iki yöntem olduğunu söyleyen Dr. Şentürk, “İlk yöntem açık cerrahi. İkincisi ise girişimsel nöroradyoloji ile yapılan kapalı yöntem. Kapalı yöntemde hastanın taburcu edilmesi sadece bir gün sürüyor. Kasıktaki atar damardan kateter ile giriş yapılıyor. Anevrizma içerisine girilip, küçük metal sarmallarla anevrizmayı dolduruyoruz. Ancak her anevrizma bu şekilde doldurulamayabiliyor. Anevrizmaların çok büyük olması durumunda içindeki damarların da inme ya da felce neden olabileceğinden, korunması gerekiyor. Bu durumda Erol Bey'in vakasında olduğu gibi damarların içine stent yerleştirip daha sonra anevrizmaya müdahale ediyoruz" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.