Dolar 32,5178
%0.01
Euro 34,8481
%0.53
Altın 2.429,090
%-0.15
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Günaydın'dan Engin'e ince ayar

Günaydın'dan Engin'e ince ayar

CHP İL Başkanı Ali Engin’in katıldığı bir radyo programında “Karşıyaka’da değişime ihtiyaç var demesi” Durak’a yakın partililerin tepkisine neden oldu. CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Günaydın,“Yanlış açıklamalar oluyor. Herkesin daha dikkatli olması lazım. Benim 'şu değişsin, şu bıraksın' demeye yetkim yokken herkesin de ona göre davranması gerek” dedi.

  • Ege Postası
  • 07.09.2013 - 14:31
EGE POSTASI - İsmi uzun zamandır Karşıyaka Belediye Başkan aday adaylığı için geçen ancak Genel Merkez’in açıkladığı istifa takvimi sürecinde görevini bırakmayarak ‘devam’ kararı alan CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin’in son zamanlardaki çıkışları kafalarda soru işaretleri yarattı. Engin katıldığı bir radyo programında “Karşıyaka önemli bir ilçemiz. Oradan bir oy bile düşmemesi lazım. En çok oy aldığımız yer. Değişime, dönüşüme ihtiyacı var. Fiziken değişime ihtiyacı var. Yeniden halkla bir iletişim kurulmaya ihtiyacı var. Ben bütün bunları görev verilirse yapabileceğime inanıyorum” ifadelerini kullanması bazı partililerin tepkisini çekti. 

Engin’in “Karşıyaka’da değişime ihtiyaç var demesi” Durak’a yakın partililerin “il Başkanının seçimlere kısa bir zaman kala değişime ihtiyaç var diyerek CHP’li bir belediye başkanını zor durumda bırakması doğru değil” tepkisine neden oldu.

Ankara’da yöntemle ilgili zirvede Karşıyaka için önseçim olması gerektiğini dile getirdiği iddia edilen Engin’e CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın’dan ince ayar geldi. Günaydın, Engin’in Karşıyaka için söylediği sözlere atıfta bulunarak şunları söyledi; “ Yanlış açıklamalar oluyor. Herkesin daha dikkatli olması lazım…Yetki PM’nin…Ben Genel Başkan’dan sonra en yetkili ikinci insanım ‘şu bıraksın, şu devam etsin, şu değişsin ben diyemem…Şu bırakacak şurada şöyle olsun yetki aşımı olur. Benim böyle bir yetkim yoksa herkesin de ona göre davranması gerek”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.