Dolar 32,5441
%-0.01
Euro 34,8642
%0
Altın 2.427,640
%-0.1
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Günay'dan bomba '27 Nisan muhtıra' açıklaması

Günay'dan bomba '27 Nisan muhtıra' açıklaması

Ertuğrul Günay: 27 Nisan muhtırası bir kumpastı

  • Ege Postası
  • 28.04.2015 - 17:04
Bağımsız İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay, "Eğer yakın tarihimizde bir kumpas olmuşsa sanıyorum 27 Nisan muhtırası bir kumpastı. Birçok olayı maniple etti, tetikledi. Kimler tarafından kuruldu bilmem ama iktidar için mağduriyet oluşturdu.

Şüpheli sıfatıyla sayın Yaşar Büyükanıt'ın bile ifadesi alınmadı. Danışıklı dövüş olup olmadığı konusunda her akılla düşünen insan gibi benimde sorgulama hakkım var." dedi.

Meclis'te basın toplantısı düzenleyen Ertuğrul Günay, "Son dönemde helalleşme geleneği var; ben de onu yerine getiriyorum. Bu son basın toplantım." dedi. Günay, Kıbrıs'ta cumhurbaşkanlığı seçimini kazanan Mustafa Akıncı'yı tebrik ederek "Bir talihsizlik oldu. Erdoğan'ın belki amacı aşan açıklamaları oldu; biz buna alıştık." ifadelerini kullandı.

27 Nisan e-muhtıraya değinen Günay, o dönem muhtırayı ciddiye aldıklarını kaydetti. "Eğer yakın tarihimizde bir kumpas olmuşsa sanıyorum 27 Nisan muhtırası bir kumpastı. Birçok olayı maniple etti, tetikledi. Kimler tarafından kuruldu bilmem ama iktidar için mağduriyet oluşturdu." diyen Günay, demokrasi açısından zor günler geçildiğini kaydetti.

Hidayet Karaca'nın aylardan beri tutuklu olduğunu dile getiren Günay, son gelişmelerin özel yetkili sulh mahkemelerinin doğrudan iktidarın direktifleri yerine getirmek için kurulduğunun anlaşılıyor olduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanının açıklamalarını eleştiren Ertuğrul Günay, hukuk devletinin askıya alındığını, hukuk devleti ilkelerinin de işlemediğini söyledi. "Bir mahkeme kararını savcının görmezden gelmesini, alt mahkemenin üst mahkemenin kararını görmezden gelmesini ben ilk defa görüyorum." diyen Günay, sıkıyönetim komutanlarının tahliye kararlarını hemen yerine getirdiğine dikkat çekerek bunun ilk defa yapıldığını vurguladı.

Bunun çok vahim olduğunu dile getiren Günay, "Adalet duygusu bir toplumun bir arada yaşamasının güvencesidir." dedi. "Adaletle barış içinde yaşarsınız. Adaleti çökertirseniz toplumun, devletin temel direğini çökertmiş olursunuz. Bundan sonraki için kaygılıyım ama önümüzde bir süreç var. Umarım bizi esenlikli bir noktaya taşır." diyen Günay, bu yaşanılanların sebebinin 17/25 Aralık'taki yolsuzluk soruşturması olduğunu kaydetti.

İktidarın bir seçim telaşı yaşadığını dile getiren Günay, "İktidar bir korku toplumu yaratmaya çalışıyor. Geçmişte bu dili muhalefet kullanıyordu. Bu kez aynı yanlışı iktidar yapıyor. Seçimleri korku değil umut kazanır. İktidar Türkiye'nin önüne yeni umutlar koymuyor." şeklinde konuştu.

Bir soru üzerine HSYK Daire Başkanının özür dilemesinin çok talihsiz olduğunu belirten Günay, hukuk tarihinde görülmemiş bir ihsası rey olduğunu vurguladı. Kuvvetler ayrılığının ciddi şekilde ortadan kalktığını gösterdiğini ifade etti.

27 Nisan muhtırasıyla ilgili dönemin Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt hakkında bir işlemin neden yapılmadığına ilişkin bir soruya Günay, "Şüpheli sıfatıyla sayın Yaşar Büyükanıt'ın bile ifadesi alınmadı. Danışıklı dövüş olup olmadığı konusunda her akılla düşünen insan gibi benimde sorgulama hakkım var." şeklinde konuştu.  (Bugün)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.