Dolar 32,2008
%0
Euro 35,0239
%0.05
Altın 2.505,730
%0.2
Bist-100 10.739,00
%0.89

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Gümrükçü'den beraat yorumu

Gümrükçü'den beraat yorumu

FETÖ kumpası olan Ergenekon davasında 12 yıl sonra karar çıktı. İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde, Yargıtay’ın bozma kararının ardından görülen 235 sanıklı Ergenekon davasında mahkeme, aralarında Emekli Orgeneraller Hurşit Tolon, Tuncer Kılınç, Şener Eruygur, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu, Mustafa Balbay, Bedrettin Dalan, Tuncay Özkan'ın da aralarında bulunduğu tüm sanıklar hakkında örgüt kurmak, yönetmek ve üyelik suçundan beraat kararı verilmesine hükmetti. Sanıklar arasında yer alan Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü kararı sosyal medya paylaşımı ile yorumladı. Ergenekon sanıkları arasındaydı...

  • Ege Postası
  • 01.07.2019 - 16:29

EGEPOSTASI- 12 Haziran 2007'de İstanbul Ümraniye'deki bir gecekonduda el bombalarının bulunmasıyla başlayan kumpas süreci 4 bin 403 günün ardından bugün resmen sona erdi. Yargıtay'ın bozma kararının ardından yeniden görülmeye başlanan 235 sanıklı davada mahkeme, "Ergenekon örgütünü kurma", "yönetme" suçundan tüm sanıklar hakkında beraat kararı verdi. 

Yargılamanın başladığı dönem Biz Kaç Kişiyiz Derneği Genel Başkanı ve CHP İzmir İl Yöneticisi olan, Cumhuriyet Mitinglerinin düzenlenmesinde başrol oynayan şimdiki Çiğli Belediye Başkanı Selim Utku Gümrükçü diğer sanıklarla birlikte beraat sevinci yaşadı.

GÜMRÜKÇÜ: HUKUK YETMEZLİĞİ!

Mahkemenin bugün son duruşmanın ardından kararını açıklaması üzerine sosyal medya hesabından açıklama yapan Çiğli Belediye Başkanı Selim Utku Gümrükçü, "Ergenekon davası sonunda benim için beraat ile sonuçlandı. 11 yıl süren yargılama sürecinde yanımızda olan tüm dostlara teşekkürü borç bilirim. Bu süreçte “hukuk yetmezliği” sonucu aramızdan ayrılan Türkan Saylan, İlhan Selçuk ve nice büyüklerimizi saygıyla anıyorum." ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.