Dolar 32,5213
%-0.08
Euro 34,7970
%-0.2
Altın 2.421,690
%-0.35
Bist-100 9.709,00
%0.66

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Gümrük kapılarında oy verme işlemi başlıyor

Gümrük kapılarında oy verme işlemi başlıyor

Cumhurbaşkanlığı seçimi için sınır kapılarında ilk tur oy verme işlemi yarın başlıyor.Cumhurbaşkanlığı Seçimi için sınır kapılarında ilk tur oy verme işlemi yarın başlıyor. Yurt dışında yaşayan gurbetçiler 10 Ağustos'ta kadar belirlenen noktalarda oy kullanabilecek. İlk turda Cumhurbaşkanı seçilemez ise, ikinci tur için yurt dışında yaşayan Türkler 17 Ağustos - 24 Ağustos arası sandık başına gidecek.

  • Ege Postası
  • 25.07.2014 - 10:20
Yüksek Seçim Kurulunun seçim takvimine göre, yurt dışındaki seçmenlerin, "www.ysk.gov.tr"internet adresinden oy verecekleri gün ve saat aralığını bugün Türkiye saatiyle 17.00'ye kadar belirlemesi gerekiyor.

Yurt dışında yaşayan ancak söz konusu tarihlerde Türkiye'de bulunan ya da kendisi için belirlenen günde yaşadığı ülkede oyunu kullanmayan seçmenler, gümrük kapılarında kurulan sandıklarda oyunu kullanacak.

Oy vermek amacıyla Gürbulak, Türkgözü, Sarp, Kapıkule, İpsala,Hamzabeyli, Pazarkule, Esendere, Dilucu, Dereköy, Habur, Kapıköy karayolu gümrük kapılarında, Şakirpaşa,Esenboğa, Antalya, Eskişehir,Elazığ, Gaziantep, Hatay, İstanbul Atatürk, İstanbul Sabiha Gökçen, Adnan Menderes, Erkilet, Konya Askeri Havaalanı, Dalaman, Bodrum-Milas,Samsun, Trabzon, Zonguldak havalimanı gümrük kapılarında ve Kaş,Kuşadası, Ayvalık, Karaköy, İzmir, Çeşme,Derince, Mersin, Taşucu,Fethiye, Marmaris, Bodrum, Samsun liman gümrük kapılarında sandıklar kuruldu.

Seçmenlerin, bulunduğu ülkede veya gümrük kapısında oy kullanması içinTürkiye Cumhuriyeti kimlik numarasını gösteren nüfus cüzdanı veya pasaportunu taşıması gerekecek. Nüfus cüzdanı veya pasaportunda kimlik numarası olmayanlar, üzerinde kimlik numarası bulunan ek bir kimlik belgesini göstermek zorunda.(ANKA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.