Dolar 32,3196
%0.21
Euro 35,0662
%-0.16
Altın 2.279,620
%0.09
Bist-100 9,02
%2.43

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Güllüce İzmir'den aday olacak m? İşte yanıtı!

Güllüce İzmir'den aday olacak m? İşte yanıtı!

İZMİR'in Kemalpaşa İlçesi'nde, kentsel dönüşüm heyecanı yaşandı. Kentsel dönüşüm protokol törenine katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, İzmir'den milletvekili adayı olacağına yönelik sorulara karşılık, “Ben zaten aday adayıyım. İstanbul birinci bölgeden de milletvekiliyim. Ama geleceğimi partim bilir" dedi. Bakan Güllüce, protokol töreni için kente geldi o soruya cevap verdi

  • Ege Postası
  • 28.03.2015 - 14:38
İZMİR - Kemalpaşa İlçesi'nde, yeni bir yerleşim başlayacak olan kentsel dönüşüm için tören düzenlendi. Dere mesire alanında yapılan törenin konuğu ise, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, oldu. Bakan Güllüce'ye, Ak Parti İzmir milletvekilleri, Aydın Şengül, Rıfat Sait ve AK partili ilçe belediye başkanları da eşlik etti. 

GELECEĞİMİ PARTİM BİLİR

Törenden önce İdris Güllüce, basın mensuplarının İzmir'den milletvekili adayı olacağına yönelik son günlerde sık sık dillendirilen iddialara yanıt verdi. Bakan Güllüce, “Nerede konuşuluyo? Konuşulursa nolu? Konuşma hürriyeti var bu ülkede. Ben zaten aday adayıyım. Neresi olduğunu genel merkeze bilir. Ben bilmem. Geleceğimi partim bilir" dedi. İdris Güllüce, adaylık teklifi geldiği zaman tavrının ne olacağı yönündeki soruya ise, gülümseyerek karşılık verdi. 

HERKESİN GÖNÜL RIZASIYLA ÇALIŞACAĞIZ

Kentsel dönüşüm protokol töreni, Kemalpaşa Belediye Başkanı Ak Partili Ahmet Uğurlu'nun konuşmasıyla başladı. 800 dönümlük bir alanda kentsel dönüşümün yapılacağını söyleyen Uğurlu, "Sadece sağlıklı bir kent oluşturmak değil. Sayın bakanımızla bölgeyi de gezdik. Buralarda, tarihi eserlerimiz, hamamlarımız, camilerimiz, konaklarımız var. Bu yapıların tamamı çarpık kentleşmenin içinde gözden kaybolmuş. Kentsele dönüşüm aynı zamanda tarihimizle buluşmamızı da sağlayacaktır. Yeni bir Kemalpaşa hayal ediyoruz. Çocukları kanalizasyon yanında oynamaya mahkum edilmiş bir Kemalpaşa değil.Yağmur yağdığı zaman kaç tane evi su bastı diye düşünmediğimiz bir Kemalpaşa istiyoruz. Burada, insanlarımız gönül rızasıyla çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi.



25 BİN KİŞİNİN BARINACAĞI KENT KURULACAK

Vali Mustafa Toprak'ın konuşması sonrasında, kısa bir tanıtım filmi izlettirildi. Tanıtım filminde, kentsel dönüşümün, Soğukpınar ve Atatürk Mahallerini kapsayan riskli alanın, Nif Dağı yamaçlarına kurulduğu açıklandı. Yüzde 25 ile 30 arasında değişen eğime sahip alanın, 79.5 hektar olduğu bilgisi verildi. Hazine, belediye ve şahıslara ait mülkiyetler bulunan bölgede, üç farklı rezerv alanı belirlendiği, 2 bin 100 binanın riskli olarak tespit edildiği açıklandı. Bu bölgede ayrıca 700 binanın ruhsatlı olduğu, 5 bin bağımsız konut bulunduğu, 16 bin kişinin yaşadığı öğrenildi. Kentsel dönüşümün tamamlanmasıyla, 60 ile 150 metrekareleri arasında, 7 ile 9 bin arasında 5 aynı tip konut olacağı buralarda da 25 bin kişinin barınması sağlanacağı, açıklandı.


SİZ SORUN, BELKİ ANLARSINIZ

Törende daha sonra Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce çıktı. "Şehirlerimizin ruhu olsun istiyoruz" diyen Güllece, “Kimyası bozulmuş insanların yaşadığı insanların yaşadığı şehirler istemiyoruz. Komşuları için yaşam istiyoruz. Bunların yaşandığı Türkiye istiyoruz. Batıda gelişmiş ülkelere baktığınız zaman evler, şehirler var zenginlikler ama ruh diye insanlık ruhu diye bir şey kalmamış. Oysa dünyada başkası için fedakarlıkta bulunmayı bilen milletinin fertleriyiz. Şehirlerimizi yaparken bunların da olduğu şehirleri nasıl yaparız bilmemiz lazımı. Artık insanları geçim derdi değil, zengin olmayı düşünebilen nasıl zengin olunabilir diye düşünen bir Türkiye hayal ediyoruz. Otoyollar yapıyoruz. İstanbul-İzmir otoyolunu, muhalefet 'bu yolu durduracağız' dedi. Gerçi durduramazsın. Biz millet için yol yapacağız sen durduracaksın. Bu millet sana izin vermez. Nasıl bir doğayı bozuyor anlamıyorum. İnsanın 3.5 saatte İstanbul'dan İzmir'e gelmesi, muhalefeti, hukukçuları neden rahatsızı ede? Beni dava eder anlamıyorum. Belki siz anlarsınız. Böyle bir imkana sahip olmak siz neden rahatsızı eder, beni dava edersin bir cevap bulamadım. Siz bir sorun belki size cevap verirler. İstanbul'da dünyanın en büyük havalimanını yapacağız dediğim zaman göğsüm kabarıyor. Türk bayrağı altında yaşayan herkesin gurur duyması lazım. 'Dünyanın en büyük yalanı' diyorlar. 'Köprüyü durdururuz' diyorlar. Durduramazsın kardeşim. Dünyanın demen yatırımlarından sevinç duyman lazım" dedi.

Muhalefet partilerine “sizin başka iyiniz yok mu ya" diye seslenen Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, “Oturun bu yollar daha geniş olabilir, boğaz köprüsü 6 değil 8 şeritli olsun, diye fikir yürütün. Makul şeyler söyleyin. Projeleri durdurmayla ilgili proje yaparsanız İzmir otoyolunu engellemek için ÇED veren bakanlığı mahkemeye verirseniz, millet de sizi mahkemeye verir. Size proje yapar, der ki 'sen iktidara gelme' der. Sen bir projeyle durdurursan millet de seni durdurur. Sadece İzmir'de 4 milyarın üzerinde yatırıma bu parmaklar, bakan olarak imza attı. Söylerken nasıl keyif alıyorum. Zevk alıyorum görmüyormusunuz'" dedi. ÇED raporu vermelerine yönelik muhalefetten gelen eleştirilere de cevap veren Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, “Muhalefet milletvekili 'ÇED almayanı dövüyorlar' dedi. Evet ÇED almayanı dövüyoruz da niye çalışmıyorsun diye. Çevre şartlarını sağlamak şartıyla, hizmet için gelenlere yol oluruz, asfalt oluruz. Bir an önce yatırımı yapsın diye. Biz adama kurban oluruz. Can veririz. Yatırımın önünde olacağız" dedi. 

DEFOL ALLAHIN CEZASI DEYİN

Milletin birlik içerisinde yaşaması gerektiğini, ayrışmaması gerektiğini ama bunu çabalayanların çok olduğuna da konuşmasında yer veren Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, “Sen şusun, busun diyene 'defol Allahın cezası', deyin 'defol gidin' deyin. 'Bizler bir olacağız' deyin. 'Diri olacağız' deyin. Birliğimize zarar vermek isteyenleri.Yaptıklarımız rahatsız ediyor. Keyif alıyoruz rahatsız etmekten. Nifakçı takıma karşı birlik olmanın yolunu gösterin. Kentsel dönüşüme farklı anlam yüklenmesin. Muhalefet buna rantsal dönüşüm diyor. Sel basmayan evler yapmak insanca evler yapmak rant m? Ayrıca İdris Güllüce, buradan arazi kapatmıştır, Milletvekili yakınları arazi almış iftiralarını duyabilirsiniz. İnanmayın ama ama iftiranın gücü diye bir şey vardır. Tek silahları iftira olan beyinleri memleket için çalışmayan, beyinlerindeki hücrelerini bunun için kullananlarına karşı bizleri korumak zorundasınız" dedi. 

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, konuşmasını tamamladıktan sonra, Kemalpaşa Belediye Başkanı Ahmet Uğurlu ile protokol imzaladı.(DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.