Dolar 32,3293
%-0.09
Euro 34,7755
%-0.05
Altın 2.389,100
%-0.32
Bist-100 10.250,00
%0.4

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Göztepe lidere direnemedi

Göztepe lidere direnemedi

Süper Lig'in 17. haftasında lider Demir Grup Sivasspor sahasında İzmir temsilcisi Göztepe'yi konuk etti. Zorlu geçen mücadele sonunda kazanan Sivasspor oldu. Sivasspor, 66. dakikada Yatabare'nin attığı golle sahadan 1-0 galip ayrıldı. İlk devrenin son maçında mağlup oldu

  • Ege Postası
  • 29.12.2019 - 16:00

Süper Lig'in ilk devrenin son haftasında Göztepe, lider Sivasspor'a konuk oldu. İzmir temsilcisi mücadeleyi 1-0 kaybetti.

Sivasspor'a galibiyeti getiren golü 66. dakikada Yatabare, kaydetti.  Golden sonra her iki takımda karşılıklı pozisyonlar bulsa da mücadelede başka gol sesi çıkmadı ve Sivasspor bu zorlu mücadeleyi kazanmasını bildi.

Bu sonucun ardından Sivasspor, puanını 37 yaparak ilk devreyi lider kapattı. Göztepe ise 23 puanda kaldı.

Maçtan dakikalar

27. dakikada Mert Hakan Yandaş'ın sağdan ceza alanına ortasında Yatabare'nin kafa vuruşunda, meşin yuvarlak üstten auta çıktı.

31. dakikada soldan gelişen konuk ekip atağında Berkan Emir, topu ceza sahasına gönderdi. Kale alanına hareketlenen Deniz Kadah, meşin yuvarlağın uzağında kalınca mutlak bir fırsatı değerlendiremedi.

33. dakikada Goiano'nun sağdan ceza alanına ortasında Mert Hakan Yandaş kafa vuruşunu istediği gibi yapamayınca top üstten farklı şekilde auta gitti.

Orta saha mücadelesi şeklinde geçen karşılaşmanın ilk yarısı golsüz tamamlandı.

49. dakikada Berkan Emir'in soldan ceza alanına ortasında top üst direkten oyun alanına döndü. 

58. dakikada Sivasspor gole çok yaklaştı. Emre Kılınç'ın sağdan ceza alanına ortasında altı pasa hareketlenen Mert Hakan Yandaş'ın etkili kafa vuruşunda kaleci Beto, topu güçlükle çıkardı.

62. dakikada Fernando'nun ceza alanı dışından vuruşunda, meşin yuvarlak farklı şekilde auta çıktı.

66. dakikada Sivasspor golü buldu. Fatih Aksoy, Castro'dan kurtardığı topu sağ çaprazda hareketlenen Kone'ye kazandırdı. Kone, ceza alanına girer girmez meşin yuvarlağı uzak direğe hareketlenen müsait durumdaki Yatabare'ye gönderdi. Yatabare, meşin yuvarlağı boş kaleye göndererek, takımını 1-0 öne geçirdi.

74. dakikada Emre Kılınç'ın ceza yayı civarından şutunda, meşin yuvarlak direğin yanından az farkla auta gitti.

Karşılaşma Demir Grup Sivasspor'un 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

Stat: Yeni 4 Eylül

Hakemler: Yaşar Kemal Uğurlu, Mehmet Cem Satman, Mustafa Sönmez

Demir Grup Sivasspor: Samassa, Goiano, Appindangoye, Caner Osmanpaşa, Uğur Çiftçi, Fatih Aksoy, Hakan Arslan, Mert Hakan Yandaş (Dk. 90+3 Ziya Erdal), Emre Kılınç (Dk. 90+1 Erdoğan Yeşilyurt), Fernando (Dk. 64 Kone), Yatabare

Göztepe: Beto, Murat Paluli, Reis, Leo, Berkan Emir, Castro, Soner Aydoğdu, Napoleoni (Dk. 75 Yasin Öztekin), Halil Akbunar, Mossoro (Dk. 66 Yalçın Kayan), Deniz Kadah

Gol: Dk. 66 Yatabare (Demir Grup Sivasspor)

Sarı kartlar: Dk. 35 Mert Hakan Yandaş, Dk. 56 Rıza Çalımbay (Teknik direktör) (Demir Grup Sivasspor), Dk. 81 Deniz Kadah (Göztepe)

Maçın ardından...

Demir Grup Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, ligin ikinci yarısında performanslarının üzerine çıkarak şehre güzel şeyler vermek istediklerini söyledi. 

Çalımbay, Sivasspor'un Süper Lig'in 17. haftasında sahasında Göztepe'yi 1-0 mağlup ettiği karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında, kırmızı-beyazlı ekibin iyi mücadele ederek maçı kazandığını belirtti. 

Sivasspor'un oyun disiplinini bozmadan mücadele ettiğini aktaran Çalımbay, "Göztepe iyi bir takım, zor olacağını biliyorduk ve öyle de geçti. Çok dikkatli oynadık çünkü oyunun kaderini değiştirebilecek oyunculara sahiplerdi. Maçın başından sonuna kadar ne söylediysek takımınız onu yapmaya çalıştı. İyi mücadele ettik ve değişikliklerimiz de etkili oldu. İyi bir galibiyet aldık. Bu bizim için ligin ikinci yarısı için çok önemliydi. Devre arası çalışarak hem de takıma takviye yaparak daha güçlü bir duruma geleceğiz." dedi.

Çalımbay, maçın ikinci yarısında daha güzel işler yaptıklarını dile getirerek, "Daha da tempoyu arttırdık, daha çabuk oynamaya başladık. Oyunun yönünü değiştirmeye çalıştık. Çok da güzel gol attık. İkinci yarı bizim açımızdan daha iyi oldu." diye konuştu. 

"Sivasspor'u tebrik ediyoruz"

Göztepe Teknik Sorumlusu Ersan Parlatan ise Sivasspor'u tebrik etti. 

Kırmızı-beyazlı ekibin ligin ilk yarısını lider tamamladığına dikkati çeken Parlatan, karşılaşmanın hakemlerinin aleyhlerine kararlar verdiğini savundu. 

Mücadele gücü yüksek bir karşılaşma olduğunu vurgulayan Parlatan, konuşmasını şöyle tamamladı. 

"İki ceza sahası arasında oynanan bir futboldu. Çok az duran top oldu, çok az korner oldu. Mücadele gücü yüksek bir maçtı. Pozisyon zenginliği azdı. İki takımda çok net iyi futbol sergileyemese de mücadele gücü çok yüksekti. O yüzden iki takımı da tebrik ediyoruz. Sivasspor'u aldığı 3 puandan dolayı tebrik ediyoruz."

İlhan Palut: Daha iyi bir Göztepe izletmek istiyoruz

Süper Lig'de ilk yarının son maçında deplasmanda Demir Grup Sivasspor'a 1-0 mağlup olan Göztepe'nin teknik direktörü İlhan Palut, ikinci yarıda daha iyi bir Göztepe izletmek için çalışacaklarını bildirdi.

Palut, kulübün internet sitesinde yer alan açıklamasında, 90 dakika boyunca iyi mücadele ettiklerini, Sivasspor'a az sayıda pozisyon verdiklerini belirtti.

Üretkenlik ve rakip kalede pozisyona girmede istedikleri düzeyde olmadıklarını ifade eden Palut, şunları kaydetti:

"Karşılaşma ortada giden bir görüntüde iken bir anlık kaptırdığımız top sonrası kalemizde gördüğümüz gol ile sahadan 1-0 mağlup ayrıldık. Oyuncularıma mücadelelerinden ötürü teşekkür ediyorum. Bugün birçok eksiğimiz vardı ama sahaya çıkan her oyuncu sonuna kadar mücadele etti. Daha iyi oynayabilirdik ama artık ligin ilk yarısını bugün itibarıyla kapattık. İkinci yarıda mevcut eksikliklerimizi hem saha içi hem de sayısal anlamda ideal bir hale getirip, bunun çalışmalarını yapıp daha iyi bir Göztepe izletmek istiyoruz."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.