Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti İzmir'de listelerde kimler olacak'

AK Parti İzmir'de listelerde kimler olacak'

AK Parti İzmir’de nefesler tutuldu, 7 Nisan’da YSK’ya teslim edilecek milletvekili aday listelerinde kimlerin yer alacağı merakla bekleniyor. İşte Ankara’da genel merkez koridorlarında konuşulan o isimler. AK Parti İzmir’de tüm dikkatler Ankara’ya çevrildi

  • Ege Postası
  • 31.03.2015 - 10:22
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - AK Parti İzmir’de tüm dikkatler Ankara’ya çevrilirken, teşkilat milletvekili adaylarının kim olacağını merakla bekliyor.
Listeler 7 Nisan’da YSK’ya verilecek. AK Parti’de temayül, mülakat ve komisyon çalışmaları derken sona yaklaşıldı. Ankara kulislerinde konuşulanlara göre Genel Merkez genel seçim sürecini İzmir’de mevcut milletvekillerinin ağırlığında götürecek. 2011 seçimlerindeki ilk sıralara bakan stratejisini bu seçimde partinin kullanmayacağı ifade ediliyor.



HOTAR KESİN
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar’ın İzmir 1’inci bölgeden adaylığına kesin gözüyle bakıldığı kaydedildi.

GÖÇMEN OYLARI İÇİN SAİT
Göçmen oyları üzerine İzmir’de strateji kuracak olan AK Parti’nin mevcut milletvekili Rıfat Sait’ten vazgeçmeyeceği, Sait’in birinci bölge ikinci sıraya yazılabileceği konuşuluyor.

SAYAN SÜRPRİZİ
AK Parti’nin birinci bölgede üçüncü sıraya  Doğu kökenli bir isim koymayı düşündüğü ifade ediliyor. Ağrı için başvuru yapan ancak ikinci tercihinde İzmir’i işaretleyen Savcı Sayan’ın değerlendirilebileceği belirtildi. Sayan geçmişte CHP'de MYK üyeliği de yapmıştı.İkinci bölge için bu profilde Veysel Güldoğan öne çıktı. 



YA AKAY YA KAYA
Dördüncü sıraya ise teşkilattan birinin yerleştirilmesi planlanırken, bu ismin İl eski Başkanı Ömer Cihat Akay ve İl Teşkilat eski Başkanı Atilla Kaya’dan birinin olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

DERİCİ, KOCABIYIK VE AŞLIK
5’inci sıra içinse il eski SKM başkanı İbrahim Derici ve Turkuvaz Medya Grubu Ege Temsilcisi Hüseyin Kocabıyık ve mevcut İzmir Milletvekili Ali Aşlık öne çıkmış durumda…

Listenin geri kalan sıraları içinse Gülsüm Satoğlu, Bediha Türkyılmaz, İlknur Denizli, Necip Kalkan, Necip Nasır’ın ismi Ankara koridorlarında konuşuluyor.

TURHAN 2’İNCİ BÖLGE İLK SIRA
Genel seçim öncesinde Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Genel Müdürlüğü görevinden istifa eden Doç. Dr. İbrahim Turhan’ın ise 2’inci bölgeden birinci sıradan aday gösterileceği konuşuluyor.

DAĞ,ŞENGÜL, ULEMA
İkinci sırada mevcut İzmir Milletvekili MKYK Üyesi Hamza Dağ  olmasına kesin gözüyle bakılıyor. Üçüncü sıraya mevcut İzmir milletvekili Aydın Şengül’ün yazılacağı konuşulurken, dördüncü sıra için kadın aday ön plana çıkıyor. Genel Merkez’in Nesrin Ulema’yla devam etme ihtimalinin yüksek olduğu belirtildi.

TEŞKİLATTAN BİRİ OLACAK
5’inci sıra için ilk bölgede olduğu gibi teşkilattan birinin olması planlanıyor. İlhan Kaya, Kerem Ali Sürekli ve Rahmi Taştan öne çıkan isimler.


BAYINDIR SÜRPRİZİ

6’ınsı sıranın ise Yeşilyurt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği görevinden aday adaylığı için ayrılan ancak başvuru yapmayan Dr. Mehmet Bayındır’ın olacağı dillendiriliyor. Ailesine zaman ayırmak istemesinden dolayı aday adaylığı başvurusundan  vazgeçen Bayındır, daha sonra adaylığa yeşil ışık yakmıştı. Bayındır’ın  kırsaldan ciddi oy getirecek bir isim olması nedeniyle listeye yazılabileceği ifade ediliyor.

Listenin geri kalan yerleri için Cemal Öztürk, Bilal Kırkpınar, İbrahim Ethem Yorulmaz ve Nebahat Yangöz gibi isimler konuşuluyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.