Dolar 32,2158
%-0.14
Euro 35,0535
%0.2
Altın 2.471,600
%1.03
Bist-100 10.159,00
%-0.15

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Göz-Göz Erzurum'da dondu kaldı

Göz-Göz Erzurum'da dondu kaldı

Spor Toto Süper Lig'in 12. haftasında Göztepe deplasmanda Büyükşehir Belediye Erzurumspor'a 2-1 mağlup oldu. İzmir temsilcisi yine deplasmandan puan çıkaramadı. Kritik deplasmandan yine puan çıkaramadı

  • Ege Postası
  • 10.11.2018 - 15:36

Spor Toto Süper Ligi'nin 12'nci haftasında BB Erzurumspor, Kazım Karabekir Stadyumu'nda İzmir temsilcisi Göztepe'yi ağırladı. Futbolcular sahaya 'Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü rahmet, minnet, şükran ve saygıyla anıyoruz' yazılı pankartla çıktı. Tribünü dolduran taraftarlar da 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' sloganı attı. Taraftarlar Hakkari şehitlerini de attıkları sloganlarla unutmadı. BB. Erzurumspor, İbrahim ve Taylan'ın golleriyle Göztepe'yi mağlup ederek ikinci galibiyetini aldı.

10. dakikada Özer Hurmacı'nın pası ile ceza yayı sağ tarafında topla buluşan Taylan Antalyalı'nın şutunda, top az farkla direğin üzerinden dışarı çıktı.

23. dakikada Berkan Emir'in sol kanattan yaptığı ortada topu uzak direkte kontrol eden Halil Akbunar'ın yerden sert şutunda, meşin yuvarlak direğin yanından auta gitti. 

28. dakikada Büyükşehir Belediye Erzurumspor öne geçti. Emrah Başsan'ın pası ile topla buluşan İbrahim Akdağ, ceza yayına topla hareketlendi. Uzak mesafeden topa sert vuran İbrahim, meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 1-0.

Karşılaşmanın ilk yarısı 1-0 Büyükşehir Belediye Erzurumspor'un üstünlüğüyle sona erdi.

46. dakikada ceza yayı sol çaprazına topla giren Taylan Antalyalı'nın şutunda, top direğin yanından auta çıktı.

53. dakikada Büyükşehir Belediye Erzurumspor, skoru 2-0 yaptı. Özer Hurmacı'nın ara pasıyla ceza sahası sağ tarafında topla buluşan Emrah Başsan'ın son çizgiye inerek yaptığı ortada Taylan Antalyalı, meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 2-0.

69. dakikada sağ çaprazdan ceza sahasına giren Sunu'nun şutunda, kaleci Beto sağ köşeye uzanarak topu kontrol etti.

85. dakikada ceza yayının sol tarafından serbest vuruş kullanan Yasin Öztekin'in doğrudan kaleye gönderdiği topu, kaleci Sehic sağ köşeye uzanarak çıkardı.

90+3. dakikada Göztepe farkı bire indirdi. Sağ çaprazda topla buluşan Halil Akbunar'ın ortasında kaleci Sehic'i geçen topu  Yasin Öztekin, kafa vuruşuyla ağlara gönderdi: 2-1.

Büyükşehir Belediye Erzurumspor, karşılaşmayı 2-1 kazandı.

Stat: Erzurum Kazım Karabekir 

Hakemler: Hüseyin Göçek, Mehmet Cem Hanoğlu, Erdem Bayık 

Büyükşehir Belediye Erzurumspor: Sehic, Acka, Egemen Korkmaz, Leo, Sunu, Taylan Antalyalı (Dk. 59 Kone), Özer Hurmacı (Dk. 89 Tshabalala), Emrah Başsan (Dk. 77 Khubulov), Auremir, İbrahim Akdağ, Scuk 

Göztepe: Beto, Titi, Gassama, Berkan Emir, Kadu, Borges (Dk. 82 Samed Ali Kaya), Halil Akbunar, Castro, Poko (Dk. 63 Alpaslan Öztürk), Yasin Öztekin, Jerome (Dk. 63 Cikalleshi)

Goller: Dk. 28 İbrahim Akdağ, Dk. 53 Taylan Antalyalı (Büyükşehir Belediye Erzurumspor), Dk. 90+3 Yasin Öztekin (Göztepe)

Sarı kartlar: Dk. 33 Taylan Antalyalı, Dk. 45 Sunu (Büyükşehir Belediye Erzurumspor), Dk. 33 Borges, Dk. 66 Alpaslan Öztürk (Göztepe)

MAÇIN ARDINDAN...

Spor Toto Süper Lig'in 12'nci haftasında Büyükşehir Belediye Erzurumspor'un kendi evinde Göztepe'yi 2-1 mağlup ettiği mücadelenin ardından iki takımın teknik direktörü maçı değerlendirdi. 

BEKTAŞ: "KAZANMAK İÇİN GELMİŞTİK"

Erzurum deplasmanından alınan mağlubiyetle ilgili Göztepe Teknik Direktörü Bayram Bektaş, "Üzgünüz, kazanmak için gelmiştik. Çok iyi başladığımız karşılaşmayı kaybettik. İlk yarım saate baktığımızda oyun üstünlüğü bizde. Rakibe pozisyon vermedik. Maalesef çok uzak olan pozisyonda rakibin attığı şutla kalemizde golü gördük. İkinci yarı golü aradık. Oyun açılışı, geçişlerde iyi yaptığımız işi üçüncü bölgeye final bölgesine taşıyamadık. İsabetli pasları atamadık. Çok basitçe toplar harcadık, bizim kalitemizde takımın becerikli olması lazım. İkinci golde maalesef hücuma çıkarken basit top kaybıyla rakibi kontağa sevk ettik. Defansif anlamda oyuncular yerindeydi, kademe hatası rakibin ikinci golünü atmasına sebep oldu.  Üzgünüz, çünkü aslında bugün oynadığımız oyunun karşılığı mağlubiyet değildi. Erzurum zor bir deplasman Erzurumspor'u kutluyorum. Ancak bu zor deplasmanda verilere baktığımız zaman yüzde 75 üstünlüğümüz hakimdi" diye konuştu.

"VAR SİSTEMİ ŞU ANA KADAR BİZE ÇOK FAYDALI OLMADI"

Maçı unuttuklarını ve milli takım arasını iyi değerlendireceklerini anlatan Bektaş, VAR ile ilgili olarak, "VAR sistemi şu ana kadar bize çok faydalı olmadı. Bu sistemi ilk destekleyen benim. Geçen sene hatırlarsanız Erzurum-Ümraniye maçında uygulandı ve aleyhimize çalışmıştı. Ama destekleyen biriyim. Adalet sağlanacaksa ben varım dedim. Ama gerçek anlamda doğruyu sahaya yansıtacaksa bunu destekleriz" dedi.

ÖZDİLEK: "TARAFTARI VE OYUNCULARIMI TEBRİK EDİYORUM"

Büyükşehir Belediye Erzurumspor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, öncelikle taraftara gösterdikleri destekten dolayı teşekkürlerini sunarken, "Söze bu atmosferi yaratan taraftardan başlamalıyım. Müthiş bir destek. Maçın başından bitine kadar oyuncuları oyun içinde tuttular, alkışı hak ettiler. İkinci alkış oyuncularımın. İstekli arzulu oyun içindeki hareketlerin içine kalbini ruhunu ve mücadele ruhunu yansıtan oyuncu grubu haklı bir galibiyet aldı. Maçın geneline bakıldığında ilk devre bir pozisyon haricinde rakibe pozisyon vermedik, o da duran toptan kaynaklandı. İkinci bölgede kalabalık tutup rakibin arkasında koşarak gol bulmaya çalıştık İbrahim şutu deneyerek yakaladı, bundan sonra kontrollü hale getirdik. Golden önce pozisyon penaltı gibi görünüyordu. İkinci yarı bilerek Göztepe'nin topla oynamasına izin verdik. Final pozisyonlarında doğru tercihleri yapamadık. Üzüldüğümüz nokta yediğimiz gol oldu. Son haftalarda penaltı dışında gol yiyen takım değiliz. Doğru bir duruşla bu işi başardık. Ama mücadele devam ediyor. Gelişmeye devam edeceğiz. Gerilerden gelmek kolay değildir. Şu mesajı veriyoruz; defansif anlamda eksikleri giderdik ama ofansif anlamda atraksiyonlarımızı geliştirdiğimizin sinyallerini vermeye başladık milli takım arasında çalışıp Antalya maçında bıraktığımız yerden devam edeceğiz" diye konuştu.

"VAR'A İNANIYORUM"

Özdilek, VAR ile ilgili olarak şunları söyledi: 

"VAR'a inanıyorum. Anadolu takıları için nemli bir unsur. Maça bakıldığında Özer'in pozisyonu seyreden her insan için penaltı. Bu pozisyonun penaltı olmaması mümkün değil. Biz doğru inandığımız bildiğimiz yolda devam edeceğiz, VAR sistemini destekleyeceğiz. Geçiş döneminde sıkıntılar olacaktır ama Anadolu takımlarına faydalı olacaktır."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.