Dolar 32,5994
%0.38
Euro 34,7662
%0.1
Altın 2.496,640
%0.49
Bist-100 9.525,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Görüşmeler olumsuz eylem devam ediyor

Görüşmeler olumsuz eylem devam ediyor

Renaultta yapılan görüşmeler olumsuz sonuçlandı

  • Ege Postası
  • 24.05.2015 - 09:34
BURSA’da ücretlerinde iyileştirme isteyen Oyak Renault işçilerinin 10 gün önce üretimi durdurarak başlattıkları eylem ardından yapılan görüşmeler sonuçsuz kaldı. İşçi temsilcilerinin Oyak Renault Genel Müdürü Ales Bratoz ile yaptıkları görüşme ardından yapılan açıklamada eyleme devam kararı alındı.

Oyak Renault fabrikasi önünde ve içeride eylemlerine devam eden işçiler bağlı bulundukları Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) ile Türk Metal Sendikası aleyhine slogan atarak kendilerini yalnız bıraktıkları gerekçesiyle tepkilerini dile getirdi. İşçiler adına açıklama yapan işçi temsilçisi Erhan İmralı Tofaş, Coşkunöz ve Mako’da eylem yaparak haklarını alarak işbaşı yapan işçiler adına mutlu olduklarını söyledi. Erhan İmralı, Renault işçileri olarak kendilerinin de işbaşı yapmak istediklerini belirterek, şöyle dedi:

"14 Mayıs’ta başlatmış olduğumuz haklı mücadeleyi sürdürüyoruz. 20 Mayıs’ta yaptığımız müzakerede Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) ile Türk Metal Sendikasının BOSCH fabrikası için imzalanan toplu iş sözleşmesindeki parasal haklar ile diğer konularda Genel Müdür Ales Bratoz’un teklifini kabul ettik. Ancak, bu teklifi redakte etmek için üst kata çıkan yönetim 2 saat 15 dakika sonra son derece mahcup bir şekilde salona gelerek MESS’in aramızdaki Toplu İş Sözleşmesi (TİS) iyileştirmesine izin vermediğini bildirdi ve toplantı sonlandı. Kendi ettikleri teklifi kendileri revize ederek bugün ’şaka gibi’ bir teklifle karşımıza çıktılar. 20 Mayıs’ta Renault Genel Müdürü Ales Bratoz’un yaptığı teklifi hiçbir revize olmadan imzalamaya hazır olduğumuzu tüm kamuoyuna bildiririz."

İşçilerin fabrika önünde ve dışındaki eylemleri devam ediyor.
MAHKEMEYE SEVK EDİLDİLER 
Diğer yandan, Bursa'daki otomobil fabrikası işçilerinin eylemlerinde provokatörlük yaptıkları iddiasıyla gözaltında bulunan 1'i kadın 10 kişi adliyeye sevk edildi.
      
Bursa Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, istihbari çalışmalar sonucu, 15 Mayıs'tan itibaren 4 ayrı fabrikada iş bırakılması eylemlerinin, şehrin dışından gelen kişiler tarafında yönlendirildiğini belirlemişti.
      
Polis, işçileri eyleme teşvik etmek suretiyle üretimin durdurulması ve iş yerlerinin tahliye edilmemesi, oluşan toplumsal kaos ortamından istifadeyle
 örgütsel tabanlarını genişletme amacı taşıdıkları belirlenen  adreslere operasyon
 yapmış, 1'i kadın 10 kişiyi gözaltına almıştı.
      
Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde sorguları tamamlanan zanlılar, Çekirge Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildi. Zanlılar, “Silahlı Türkiye Komünist Partisi Terör Örgütü'ne üye olmak” suçundan adliyeye sevk edildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.