Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Gıda değil zehir satıyorlar

Gıda değil zehir satıyorlar

İZMİR'in Konak İlhçesi Basmane semtinde, gıda maddeleri satan işyerlerine yönelik olarak yapılan denetimlerde, sevk ihsaliyesi olmayan, menşei belirsiz, damgasız etlere, etiketsiz satılan konserve ağırlıklı gıda ürünleri, kaçak çay ve sigaralara el konuldu.

  • Ege Postası
  • 22.10.2014 - 09:15
Basmane'deki Anafartalar Caddesi üzerinde ağırlıklı olarak gıda ürünü satan işyerlerinde, Konak Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, Konak Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve polis ekipleri tarafından ortaklaşa denetim yapıldı. Bu cadde üzerinde dükkanlar didik didik edilirken, ruhsatları kontrol edildi. Denetimlerde sevk ihsaliyesi olmayan, menşei belirsiz olarak damgasız satılan etlere, etiketsiz satışa sunulan konserve ağırlıklı gıda ürünleri, kaçak çay ve sigaralara el konuldu. Denetim yapılan işyerlerine para cezası yağarken, birçok işyerine de uyarı cezası verildi. Denetlenen işyerleri arasında ruhsatsız çalışanların, kaldırımları işgal edenlerin ve Suriyelileri çalıştıranların da bulunduğu belirtildi. El konulan etlerin ve bozuk gıdaların imha edileceği bildirildi. 

Bölgede kurallara uygun çalışan esnaf ile burada oturan vatandaşlar, uzun zamandır bu tür kapsamlı bir denetimi beklediklerini dile getirerek, "Kaçak ucuz ürünler satanlar haksız rekabete yol açıyordu. Üstelik bu ürünler hijyenik olmayan bir ortamda satılıyordu. Denetimler daha da sık yapılmalı" dedi. (DHA)


 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.