Dolar 32,2128
%-0.09
Euro 34,7587
%-0.12
Altın 2.456,240
%0.98
Bist-100 10.323,00
%0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Germiyanlılardan taş ocağına karşı hukuki yardım çağrısı

Germiyanlılardan taş ocağına karşı hukuki yardım çağrısı

İzmir'in Çeşme ilçesi Germiyan Mahallesi'nde düzenlenen Çeşme Kent Konseyi Yürütme Kurulu toplantısına katılan vatandaşlar, mahallelerinde açılması planlanan taş ocağına karşı hukuki destek talep etti. Germiyanlılardan taş ocağına karşı hukuki yardım çağrısı

  • Ege Postası
  • 20.11.2017 - 13:35

Çeşme Kent Konseyi Yürütme Kurulu toplantısına ilgi göstererek yoğun bir katılım sağlayan Germiyanlılar, mahallerinde yıllardır çözülemeyen sorunlarını Kent Konseyi'ne anlatma fırsatı buldu. Mahallelilerin anlattıkları sorunlar, Kent Konseyi Yürütme Kurulu tarafından ses kaydı alınarak kaydedildi.

Germiyan Köy Kahvesi'nde gerçekleştirilen toplantıya, Çeşme Kent Konseyi Başkanı Ömer Önal, Yürütme Kurulu üyeleri, Ildır Muhtarı Erdem Yavuz ve çok sayıda Germiyanlı katıldı. Çeşme Kent Konseyi Başkanı Ömer Önal, organik tarımın öneminin farkında olan Germiyanlıların 'Slow Food'u sahiplendiklerini söyleyerek, "Umuyorum ki, en kısa sürede patentini de alarak Germiyan bir Slow Food Köyü olur. Sizlerden aldığımız şikayetleri, istekleri yapacağımız ilk yürütme kurulu toplantısında ele alacağız. Böylece siyasilerin görmediklerini, siyasilerin söz verip de yapamadıklarını, sizlerin rahatsızlıklarını bir rapor haline getirip ilgili icra organlarına ileteceğiz. Ayrıca bu sorunların takipçisi olacağız" diye konuştu.

Toplantıda söz alan mahallelilerden Ege Üniversitesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Engin Önen, "Köyümüzün dibindeki taş ocağını üç defa kapattırdık, dördüncü defa yine açıldı. Şimdi yeni bir taş ocağı girişimi var. Mahallemizden bazı arkadaşlar da taş ocağı açmaya çalışıyor. Bizim bu sorunlarla ilgili hukuki desteğe ihtiyacımız var. Daha önce kapı kapı dolaşarak, mücadele ederek yapılmak istenen RES'lerin bir bölümünü durdurduk" diye konuştu.

"HALKAPINAR, PRESTİJ SORUNUMUZ"

Germiyan Yalısı'nda bulunan Halkapınar'ın işgal altında olduğunu ve tel örgüyle çevrilmesi nedeniyle Germiyanlıların denize giremediklerini de savunan Önen, "Mahallemizden 115 imza toplayarak belediyemize şikayette bulunduk. Halkapınar, köyümüzün çok eski bir pınarı. Bölgeye adını veren bir pınar. Pınarın denizle birleştiği yerden denize girerdik. Pınarın tapusu köy olduğumuz dönemde Köy Muhtarlığı'na aitti. SİT alanı, kamuya ait bir yer. Çitle çevrilemez. Köylü, denizle buluşamıyor. Yöneticilerimiz bizden sivil destek istiyorsa, biz varız. Halkapınar, bizler için prestij sorunu. Halkapınar halka açılmalı" dedi.

Toplantıda söz alan Germiyanlılar da, alt yapı, elektrik trafosunun yetersizliği, mahallenin alt tarafından geçen ve baraja su taşıyan derenin ıslah edilmesi, molozların yolların ve tarlaların kıyılarına atılması gibi sorunları dile getirerek, çözüm bulunması için yardım istedi. (DHA)


 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.