Dolar 32,4185
%-0.06
Euro 34,8077
%0.19
Altın 2.433,330
%-0.22
Bist-100 9.916,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Genelkurmay Reyhanlı'daki dev çukurun nedeni açıkladı

Genelkurmay Reyhanlı'daki dev çukurun nedeni açıkladı

Reyhanlı'daki patlamaya Suriye tarafından gelen roket yol açtı

  • Ege Postası
  • 25.03.2015 - 14:12
Genelkurmay Başkanlığı, Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde meydana gelen patlamanın, Suriye ordusunca muhaliflere yapılan ağır silah atışları sırasında bir roketin düşmesi sonucu meydana geldiğini duyurdu. Açıklamada, angajman kuralları kapsamında iki Fırtına obüsü ile Suriye'de rejime ait bir topçu mevzisine atış yapıldığı ifade edildi.

Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan açıklama şöyle:

"Suriye Ordusu ile Muhalif Gruplar arasında meydana gelen çatışmalar esnasında, Suriye Ordusu tarafından Muhaliflere yapılan ağır silah atışları esnasında, bir adet roket / füze, Hatay / Reyhanlı ilçesi merkezinin hemen doğusunda yer alan Cüdeyde mahallesi yakınına düşmüştür. Olayda herhangi bir can kaybı olmamış, bununla birlikte roket / füzenin patlaması sonucu meydana gelen cam kırıklarından beş vatandaşımızın hafif şekilde yaralandığı bilgisi alınmıştır. Söz konusu roket / füzenin düştüğü mevkii, 2’nci Hudut Alayı (Hatay) 2’nci Hudut Taburu (Narlıca) 4’üncü Hudut Bölüğünün (Reyhanlı) 200 metre kadar batısıdır. Bu nedenle, patlama sonucu etrafa yayılan taş ve toprak parçalarının tesiri ile anılan bölüğün ziyaretçi salonunun tavanı çökmüş, bina camları kırılmış, iki askerî aracın kaporta ve karasöründe hasar meydana gelmiştir. Merminin düştüğü yerde 15 metre genişliğinde, yedi metre derinliğinde bir çukur oluştuğu belirtilmiştir. Angajman kuralları çerçevesinde, Hatay / Yayladağı Dağardı Hudut Karakolunda konuşlu iki adet 155 mm Fırtına Obüsü ile 25 Mart 2015 saat 05.25’te, Suriye’de Rejime ait bir topçu mevziîne atış yapılarak karşılık verilmiştir. Gelişmeler dikkatle takip edilmekte olup, topraklarımıza mermi düşmesi durumunda, angajman kuralları çerçevesinde misliyle mukabelede bulunulmasına devam edilecektir."


VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI
Hatay Valiliği yaptığı açıklamada 2 kişinin hafif yaralandığı patlama sırasında çevrede hasar oluştuğunu bildirdi. Açıklamada, "25 Mart 2015 Çarşamba günü saat 02.35 sıralarında İlimiz Reyhanlı İlçesi Bahçelievler Mahallesi’nde bulunan dere yatağına, Suriye tarafından geldiği değerlendirilen bir patlayıcı/askeri mühimmat düşmüştür. Patlayıcının düştüğü yerin yakınında bulunan evlerde küçük çaplı maddi hasar meydana gelmiş, iki kişi hafif şekilde yaralanmıştır. Olayla ilgili olarak adli ve idari tahkikat sürdürülmektedir" denildi.

EV VE İŞYERLERİNDE MADDİ HASAR
Reyhanlı'da Suriye sınırına yakın boş alanda meydana gelen patlamada bazı ev ve iş yerlerinde maddi hasar oluştu. Bazı evlerin cam ve kapıları kırılırken, bir iş yerinin de tavanı çöktü. Çevreye çok sayıda şarapnel parçasının dağıldığı patlamada, büyük bir kaya parçası da yola düştü. Olayda iş yerinin tavanı çöken Ahmet Efe, patlama sırasında evinde olduğunu ve patlamanın iş yerine uzak bir noktada olduğunu tahmin ettiğini söyledi. Sabah iş yerine geldiğinde tavanın çöktüğünü gören Efe, "Çok korktuk. İnşallah bundan sonra böyle olaylar yaşanmaz" dedi. Patlamanın yaşandığı noktaya 100 metre uzaklıkta oturan ve evinin camları kırılan Abdulgaffur Kılıç ise o sırada uykuda olduğunu belirtti. Şiddetli patlama sesiyle yataktan fırladıklarını dile getiren Efe, "Evde bulunan 4 çocuğumla birlikte hepimiz korkuyla uyandık. Çocuklarımı güvenli bölgeye götürdüm. Çok şükür bizde bir şey yok ancak evimde maddi hasar oluştu" diye konuştu.

YATAKLAR CAM KIRIKLARIYLA DOLDU

Patlama sırasında evlerinde uyuyan vatandaşların yataklarının cam kırıklarıyla dolduğu görüldü. Bazı evlerin kapısı yerinden çıkarken, mahalle sakinlerinin olayın şokunu üzerilerinden atamadıkları gözlendi.

      

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.