Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Genel Merkez'den Yücel'e ilk ziyaret: İşaret fişeği İzmir'den atılacak

Genel Merkez'den Yücel'e ilk ziyaret: İşaret fişeği İzmir'den atılacak

37. CHP İzmir İl Olağan Kogresi’nde yeniden il başkanı seçilen Deniz Yücel’e Genel Merkez’den ilk tebrik ziyareti Eğitim Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya’dan geldi. Genel Merkez'den Yücel'e ilk ziyaret

  • Ege Postası
  • 26.02.2020 - 18:26

EGEPOSTASI - Basına kapalı gerçekleşen ziyaret öncesi basın mensuplarına açıklama yapan Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, "Genç başarılı bir il başkanımız var. İkinci dönemini yaşıyor. Birinci döneminde bize hem İzmir’de hem Ege Bölgesi’nde 31 Mart’ta yerel alanda iktidarın yolunu açan bir çalışma yaptı buna önderlik etti. Şimdi bu önderliğinden dolayı kendisine teşekkür etmek istedim. İkinci olarak da halkın iktidarının kurulmasında bir yürüyüş başladı. Bu yürüyüşün noktalandığı yer, kurtuluş savaşı’nın noktalandığı yer ve başarının ilan edildiği yer İzmir’di. Şimdi halkın iktidarının kurulmasında da ilk işaret fişeği İzmir’den atılacak diye umut ediyoruz. Onun için il başkanımıza ve yeni seçilen yönetim kurulu üyelerimize iktidar yolunda başarılar dilemek için, hayırlı olsun demek için geldi. Umudumuz Türkiye’nin umudu olan ve Türkiye’nin incisi olan İzmir’deki başarının Türkiye’nin bütününe yayılması, halkın iktidarının kurulabileceğinin burada işaret edilmesini gördük. İl kongresinde yeniden seçildi. Ben de yolu açık olsun, yolumuz iktidar yolu olsun ve iktidar yolumuzda bize yoldaş olsunlar diye başkanımızı ve yönetim kurulu üyelerimizi kutlamak için geldim" dedi.

ONLARIN SIRTINA YÜK YÜKLEMEYİZ'

Aziz Kocaoğlu döneminde Altınordu ve Göztepe’ye yapılan 950 bin liralık nakdi yardımın Sayıştay tarafından ‘kamu zararı’ olarak görülmesi hakkındaki soruları yanıtlayan CHP KayaGeçmiş dönemdeki İzmir’e, İzmir sporuna yapılan hizmetler başımızın tacıdır. Hiçbir arkadaşımız bireysel çıkarları için bu tür kararlar almadı. Toplumsal çıkar için karar aldı. Dolayısıyla hiçbir arkadaşımızın sırtına tek başına sorumluluk yüklemeyiz. Onların sırtına yük yüklemeyiz. Eğer bir sorumluluk olacaksa, bir yük olacaksa o yükü biz örgüt olarak sırtlamaya ve taşımaya hazırız. Zaten belediyemiz de buna izin vermez biz de izin vermeyiz” diye konuştu.

‘CHP'YE GENEL BAŞKANI OLMAYI KİM HAYAL ETMEZ Kİ’

Mersin eski Milletvekili Aytuğ Atıcı’nın Genel Başkanlığa adaylığını açıklaması ve CHP’nin Kurultay süreci hakkında açıklamalarda bulunan CHP'li Kaya “Biz 18 yıldır tek adam rejimiyle yönetilen bir ülkede demokrasinin askıya alındığı hak ve hukukun ayaklar altına alındığı ve demokrasinin kırıntılarına bile tahammül edilemediği bir süreçte bir siyasal partinin nasıl olduğunu, kendi içinde demokrasiyi hazmedemeyenin ülkeye demokrasi vaat edemeyeceğini İsmet inönü’den Mustafa Kemal Atatürk’ten öğrendik. İsmet İnönü biliyorsunuz çok partili yaşama geçerken kendi başbakanlık koltuğunu bırakarak Türkiye için, Türkiyenin umut olması için çok partili yaşama geçişe izin veren ikinci cumhurbaşkanımız ve genel başkanımızdır.  Cumhuriyet Halk Partisi tek adam rejimine karşı genel bir mücadele veriyor. “Cumhuriyet Halk partisi’nin kongrelerinde tek adam anlayışı var hiç kimsenin adaylığına izin verilmiyor” tartışması medyada çok yapıldı. Cumhuriyet halk partisi’ne genel başkan olma hayalini bugün Gaziemir’de 12-13 yaşında bir arkadaşımızla karşılaştım o da hayal ediyor. CHP'ye Genel Başkanı olmayı kim hayal etmez ki. Tüm arkadaşlarımız, daha çok sayıda arkadaşlarımız aday olabilir, ama kurultay takdiri kendisi verecektir.  Şu bir kez daha anlaşıldı. Cumhuriyet Halk Partisi varsa o ülkede demokrasi vardır, özgürlük vardır, barış, kardeşlik, dostluk ve dayanışma vardır. Cumhuriyet Halk Partisi’nin genel başkanı olmak isteyen arkadaşlarımıza hayırlı olsun diyoruz. Ama delegasyonumuz bunun kararını verecektir. Kılıçdaroğlu doktrini Türkiye’de olmaz denileni başardı. Hacı Bektaş-i Veli’nin ceylanla aslanı kucağında nasıl tutmuşsa bu gelenekten gelen bizler de bu ülkenin ayrıştırılan ve birbirini dışlayan toplumları bir arada buluşturdu. Bunu yapan genel başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu’dur. 31 Mart’ın başarısının altında yatan da budur. Biz aslanla ceylanı kucağında barındıran bir gelenekten geliyoruz. Dolayısıyla genel başkanımızın bu geniş hoşgörüsü içerisinde Cumhuriyet Halk Partisi’nde demokrasi anlayışı içerisinde tüm arkadaşlarımız aday olabilir. Burda da aday olmak isteyen çıkabilir ama delegeler 60 imza alacak. Biz şöyle bir şey yaptık. Daha önce 120 imza toplarsa aday olabiliyordu şimdi onu da yapmadık. Şimdi tüzük değişikliği yaptık, yüzde 10’luk imza toplama sürecini yüzde 5’e düşürdük” diye konuştu.

CHP'Lİ YÜCEL: TEMYİZ BAŞVURUSU YAPACAĞIZ

Konu hakkında CHP Eğitim Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya'nın ziyareti sırasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yücel “Benim de büyükşehir meclis üyesi olduğum dönemde büyükşehir belediye meclisimizin almış olduğu bir karar var. Bu karar Sadece CHP’li değil, AKP’li ve diğer siyasi partilerin meclis üyelerinin de aldığı bir karar. Sayıştay’ın vermiş olduğu kararın, değerlendirmenin yanlış olduğunu düşünüyoruz. Profesyonel kulüplere yapılan bağış ya da nakdi yardım söz konusu değil, amatör spor kulüplerine derneklerine yapılan bir bağış yardım söz konusu… Hukukçularımız bununla ilgili gerekli çalışmayı yapıyorlar. Önümüzdeki günlerde temyiz başvurusu yapacağız” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.