Dolar 32,5229
%0.26
Euro 34,8746
%0.38
Altın 2.433,220
%-0.22
Bist-100 9.916,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Genco Erkal yarım asır sonra yine büyüledi

Genco Erkal yarım asır sonra yine büyüledi

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde, "Bir Delinin Hatıra Defteri" isimli oyununu ilk oynadığı günden yarım asır sonra bir kez daha sahneye taşıyan ünlü tiyatro sanatçısı Genco Erkal, izleyiciler tarafından uzun süre ayakta alkışlandı.

  • Ege Postası
  • 12.03.2015 - 16:54
Ünlü tiyatro sanatçısı Genco Erkal, Nikolay Vasilyeviç Gogol'un yazdığı "Bir Delinin Hatıra Defteri" isimli oyunu Bodrum'da sahneledi. Bodrum Artçı Sanat organizasyonuyla Bodrum Belediyesi Nurol Kültür Merkezi'nde sahnelenen tek kişilik oyunu 600 kişi izledi. Çevresinde sürekli aşağılanıp alay edilen sıradan bir devlet memurunun platonik aşkı olan burjuva kızının bir asilzadeyi sevdiğini öğrenmesiyle yıkılması ve hedef değiştiren hayallerinin, soylu bir beyzade, kral olmaya yönelmesi ve sonuçta delirerek "İspanya kralı" olmuş bir halde, akıl hastanesine kapatılmasını konu alan oyun ilgiyle izlendi. İlk kez 27 yaşındayken oynadığı, yarım asır sonra tekrar sahneye taşıdığı oyunun sonunda uzun süre ayakta alkışlanan usta oyuncu Genco Erkal, kendini huzurlu ama sıkılmış limon gibi hissettiğini söyledi. Alkışları duyunca birden kendimi 'Aferin' diyerek ödüllendirdiğini belirten Erkal, "Bu oyun da başarılı olabilmek için uzun süre Bakırköy Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nde araştırma, gözlem yaptım.

Zaman zaman gerçekten, 'Delirdim mi' diye kendime sorduğumda oldu. Ama aslında hepimiz normal hayatta birkaç kez delirme noktasına gelmiyor muyu? Delirdiğimiz olmuyor m? O kadarda kötü bir şey olmadığı gibi inanın deliliğinde güzel yanları var. Oyunun beğenilmesi beni çok mutlu etti, sizlere teşekkür ederim" dedi.


Usta oyuncu Erkal'a oyunun sonunda Bodrum Belediyesi yetkilileri tarafından çiçek verildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.