Dolar 32,4004
%-0.11
Euro 34,8075
%0.19
Altın 2.434,770
%-0.16
Bist-100 9.977,00
%0.61

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Gençleri iş sahibi yapacak uluslararası proje

Gençleri iş sahibi yapacak uluslararası proje

İZMİR'in Ödemiş ilçesinde, "Gemimize Girin: Girişimcilik" adı altında başlatılan uluslararası proje kapsamında gençler ve kırsal bölgedeki işsizlerin, girişimcilik konusunda bilinçlendirileceği bildirildi.

  • Ege Postası
  • 28.08.2016 - 13:03

Proje çerçevesinde Fransa, İspanya, Polonya, İtalya, Romanya, Türkiye, Slovakya, Güney Kıbrıs Rum Kesimi, Bulgaristan, Litvanya, Yunanistan ve Portekiz'in ortaklığında ilk olarak eğitim organizasyonu düzenlendi. Her ülkeden iki kişinin kabul edildiği Fransa'nın Roubaix şehrindeki eğitime Türkiye'den Ödemiş Öğretmenevi Müdür Yardımcısı Nazmi Eker ve Boğaziçi Üniversitesi Matematik Öğretmenliği Bölümü öğrencisi Ecem Elif Oğuzhan katıldı. Bir hafta süren eğitimin ardından Türkiye'ye dönen Eker ve Oğuzhan, eğitimda aldıkları bilgi ve becerilerini gençler ve kırsal bölgedeki işsizleri, girişimcilik konusunda bilinçlendirmede kullanacaklarını kaydetti.


Katıldıkları kurs hakkında bilgi veren "Gemimize Girin: Girişimcilik" projesinin Türkiye Koordinatörü Nazmi Eker, "Bir hafta boyunca yeni bilgilerle donandık. Birinci aşamada, Ödemiş Öğretmenevi olarak 13 ile 30 yaş arası işsiz gençlere ikişer günlük eğitim vereceğiz. İkinci aşamada gençlerle ortaklık projesi yapılacak. Eğitim alan dört veya beş gencimizi yurt dışına eğitime götüreceğiz. Gideceğimiz proje ortağı ülkelerde, seminerlerden sonra, gençlerimiz için başarılı iş yerlerine geziler tertip ederek, buradakilerinin tecrübelerinden yaralanmalarını sağlayacağız. Götürülecek gençler, orada kazandıkları tecrübeyle, işsiz gençlere örnek olmak için kendi yapabilecekleri işi belirleyecek. Daha sonra, bu gençler KOSGEB girişimcilik kurslarına yönlendirip, karşılıksız hibe almaları sağlanacak. Böylelikle işsiz gençlerimiz, iş bulma fırsatı yakalayacak. Ödemiş Öğretmenevi olarak, biz sadece bunun öncülüğünü yapıyoruz" dedi. Eker, bunun yanında, Güney Kıbrıs Rum Kesimi Koordinatörlüğü ile Ödemiş'te sosyal girişimcilik üzerine gençlik çalışanı proje hazırlıklarına başladıklarını da kaydetti. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.