Dolar 32,5563
%0.03
Euro 34,8946
%0.08
Altın 2.434,150
%0.17
Bist-100 9.645,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Gençlere yeni eğlence 'Crab'

Gençlere yeni eğlence 'Crab'

İZMİR Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölümü 4'üncü sınıf öğrencisi İsmail Güneş Ötken'in tasarımı olan "Crab" aracı gençleri hem eğlendirecek hem de ulaşımlarını sağlayacak.

  • Ege Postası
  • 29.06.2015 - 11:09
Polikarbonat gövdeden oluşan, tek kişilik eğlence aracı olarak tasarlanan Crab, sabit bir noktada dönebiliyor ve yengeç gibi yan gitme özellikleri bulunuyor. Tasarımı hakkında bilgi veren Ötken, gençlerin eğlenebileceği ve ulaşımını sağlayabileceği bir araç tasarladığını belirterek, "Crab adını verdiğim tasarımımda kişi istediği yöne gidebiliyor. Arka tekerlekleri sayesinde sabit bir nokta üzerinde dönmek ve yatay eksende hareket etmek mümkün oluyor. Aracın en önemli parçalarını oluşturan tekerlekler, aracın arkasından yan taraflara yaptığı çekiş kuvveti sayesinde dar alanlarda bile yüksek manevra kabiliyeti sağlıyor" dedi. 

Aracın esnek yapısı ve polikarbonat ürün olmasıyla uygun bir malzemeden yapıldığını aktaran Ötken, aküleri için de koruma altında olan tasarım geliştirdiğini ve elektrikle şarj edildiğini söyledi. Ötken, araç yüzeyinin grafik uygulamalara ve etiket kaplamalara uygun olduğunu, bu sayede Crab'ın kullanıcıya göre özelleştirildiğini vurguladı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.