Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Genç yetenekler Baradan’ın anısına yarıştı

Genç yetenekler Baradan’ın anısına yarıştı

Bu yıl beşincisi düzenlenen ‘Ümran Baradan İşte Benim İzmir’im Resim Yarışması’na katılan genç ressamlar yetenekleriyle göz doldurdu. 100’den fazla eserin yarıştığı yarışmada jüri seçim yapmakta zorlanırken, dereceye girenler kadar katılan diğer eserler de büyük beğeni topladı.

  • Ege Postası
  • 05.03.2015 - 12:07
Konak Belediyesi’nin dünyaca ünlü seramik ve resim sanatçısı merhum Ümran Baradan anısına düzenlediği ‘5. Ümran Baradan Liselerarası Resim Yarışması’nın ödül töreni Konak Belediyesi Dr. Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür ve Sanat Merkezi Avni Anıl Sahnesi’nde gerçekleştirildi. Törene Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Devlet eski Bakanı ve Uluslararası Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Işılay Saygın, Baradan’ın eşi Baykal Çaygöz, kızı Yasemin Baradan Dündar, damadı duayen Gazeteci Uğur Dündar, belediye meclis üyeleri ile İzmir Gazeteciler Cemiyeti eski Başkanı Atilla Sertel ve Türkiye Gazeteciler Sendikası İzmir Şubesi Başkanı Halil Hüner’in de aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı. 2011 yılında yaşamını yitiren Baradan’ın anısına düzenlenen yarışmanın ödül töreninde ilk olarak Ümran Baradan Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinden oluşan koro sahne aldı. Sergiledikleri performansla salonda bulunanlardan büyük alkış alan koronun ardından merhum Ümran Baradan’ın yaşam öyküsünün anlatıldığı belgesel film gösterimi gerçekleştirildi.

SANAT VE İZMİR AŞIĞI
Bu yıl ‘İşte Benim İzmir’im’ temasıyla İzmir’in farklı yönlerinin resmedildiği yarışmanın ödül töreninde konuşan Devlet eski Bakanı ve Uluslararası Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Işılay Saygın, insanların yaşarken topluma faydalı işler yaptıklarında her fırsatta sevgiyle anıldıklarını belirttti.  Saygın, Ümran Baradan’ın da gerek yurtiçinde gerekse yurtdışında yaptığı hizmetler nedeniyle sevgiyle hatırlantığını söyledi. Daha sonra kürsüye gelen Gazeteci Uğur Dündar da yaptığı konuşmada kayınvalidesi Baradan’ın eğitime ve gelecek kuşaklara sunduğu hizmetlerden alıntılar yaptı. Baradan’ın dünya çapında bir sanatçı olmasına rağmen memleketi İzmir’den hiç ayrılmadığını söyleyen Dündar, ünlü sanatçının tüm gelirini İzmir’e ve eğitime harcadığını dile getirdi. Dündar konuşmasında bu yıl 5’incisi düzenlenen resim yarışmasına katkılarından ötürü Konak Belediyesi’ne ve Başkan Sema Pekdaş’a şükranlarını sundu.
 
DEMOKRASİNİN GARANTİSİ
Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş da Ümran Baradan’ın çok yönlü bir insan olduğunu dile getirdiği konuşmasında, merhum sanatçının bir çok ilki gerçekleştirmiş bir isim olduğunu söyledi. Türkiye’de demokrasinin yer etmesi için, Devlet Sanatçısı Baradan gibi rol modellere ihtiyaç duyulduğunun altını çizen Pekdaş, “Türkiye laik ve demokrasiyle yönetilen bir ülke olarak yoluna devam edecekse sanatla olan bağını hep güçlü tutmalıdır. Bütün gençlerin sanatın bir dalıyla ilgilenmelerini sağlamalıyız. Özellikle de kız çocuklarının eğitim olanaklarından eşit şekilde yararlanmasını sağlamak lazım. Ümran Baradan bunu yapmıştı. Kendisini ve ailesini değil, gelecek nesilleri ve eğitimi düşünmüştü. Bu nedenle ona müteşekkiriz. Sanatın yayılmasını sağladığı için, Türk sanatını bütün dünyada görünür kıldığı için ona teşekkür ediyoruz. İyi ki onlar var, iyi ki yolumuzu aydınlatıyorlar. Ruhu şad olsun, ışıklar içinde yatsın, bize yol göstermeye devam etsin” dedi.  

TÜM ESERLER SERGİYE ÇIKTI
Genç ressamların yetenekleriyle gözdoldurduğu yarışmada Faden Suzan Kudsioğlu, Lale Temelkuran, Nurullah Aydın, Salim Çetin ve Taner Sarıçam’dan oluşan seçici kurulun ödüle layık gördüğü eserlere ödülleri Jüri üyeleri ve Baradan’ın aile üyeleri tarafından verildi.  Yarışma sonunda Jüri Özel Ödülü’nü Ümran Baradan Güzel Sanatlar Lisesi 9'uncu Sınıf öğrencisi Kaan Katı kazanırken, mansiyon ödüllerini Buca Şerife Bacı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 11’inci sınıf öğrencisi Hasibe Kaplan, İzmir Anadolu Lisesi 12’nci sınıf öğrencisi Sinem Özkale ile Buca İnci Özer Tırnaklı Fen Lisesi 9’uncu sınıf öğrencisi Aylin Bozdağlı aldı. Üçüncülüğü Işılay Saygın Güzel Sanatlar Lisesi 11’inci sınıf öğrencisi Buğra Ateş’in kazandığı yarışmada ikinciliği yine aynı sınıftan Fatih Çetin aldı. Yarışmanın birincilik ödülünü yine aynı lise ve sınıftan Abdülsamet Yaman özgürlük ve barışı simgeleyen eseriyle kazanırken, genç yeteneğe ödülünü Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş verdi. İzmir genelindeki liselerden 100’ün üzerinde eserin katıldığı yarışma sonunda dereceye girenlerin yanı sıra katılan tüm eserler 18 Mart’a kadar Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde sergilenecek. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.