Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Genç işadamlarından Romanya seferi

Genç işadamlarından Romanya seferi

EGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Seda Kaya ve beraberindeki 20 işadamı Romanya'nın başkenti Bükreş'te bir dizi temasta bulundu.

  • Ege Postası
  • 30.09.2014 - 12:27
İZMİR - Heyet 25 Eylül'de ilk olarak Türkiye'nin yeni Romanya Büyükelçisi Osman Koray Ertaş ile görüştü. 
Ardından Türkiye'nin Bükreş Ticaret Müşaviri Mükerrem Aksoy ve Romanya'daki Türk İşadamları Derneği (TİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Aykut Akbulut ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile bir araya gelen EGİAD heyeti ticaret ve yatırım olanakları ve iki ülke arasındaki ticaretin geliştirilmesi konularını görüştü. EGİAD Başkanı Seda Kaya üç günlük ziyaretin çok verimli geçtiğini belirterek “Türkiye alternatif pazarlarını geliştirmelidir. AB üyesi ve gelişen bir pazar ekonomisi olarak Romanya Türk işadamları için çeşitli yatırım ve ticaret olanakları sunmaktadır. İki ülke arasında tarihsel olarak her alanda çok güzel ilişkiler bulunmaktadır. Hükümetler arası resmi temaslarla daha önce konulan 10 milyar dolarlık ticaret hacmi hedefinin kolaylıkla yakalanabileceğini düşünüyoruz. Hatta iki ülke arasındaki ticaret hacminin 20 milyar dolara ulaşabileceğine yönelik hedef koyalım. Bunun yolu birbirimizin potansiyelini iyi tanımaktan geçer. Bunun için işadamlarına çok iş düşüyor. Bu ziyaretimizin bir amacı da budur" diye konuştu. TİAD Yönetim Kurulu Başkanı Aykut Akbulut, “Biz Romanya'da iş yapmak isteyen her Türk vatandaşına elimizden gelen kolaylığı ve desteği gösteriyoruz. Romanya hükümeti ile ilişkilerimizin güvene dayalı olması sebebiyle iş adamlarımızın buradaki yatırımları için teşvik imkanı da sağlanmakta" dedi. 

Daha sonra Romanya'nın en büyük fuar merkezi Romexpo'ya hareket eden heyet, burada Romexpo Ticaret Müdürü Delia Botan ile görüştü. Bükreş' e 175 km uzaklıkta yer alan Giurgiu Serbest Bölgesi'ni de ziyaret eden EGİAD, eskiden yoğun faaliyetin olduğu ancak şuanda fabrikaların bir çoğunun kapalı olduğu bölgenin ihtiyaçlarının bir kısmının Türkiye'den karşılanması için üyeleriyle biraraya getirme sözü verdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.