Dolar 32,2884
%-0.15
Euro 34,7735
%-0.11
Altın 2.398,070
%0.19
Bist-100 10.277,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Gemiler geliyor,iskele yok

Gemiler geliyor,iskele yok

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Yalova'da üretilen 15 yeni karbon kompozit yolcu gemisi peşi sıra kente gelmeye devam ederken, gemiler için gerekli özel iskeleler ise tamamlanmadı. Çakabey ve Dokuz Eylül'ün ardından filoya katılan 1881 Atatürk isimli vapur testler için Pasaport'ta beklerken, mevcut iskeleler yeni gemilere uygun olmadığından körfezin yunusları sadece Karşıyaka-Konak arasında seferlere devam edecek ve gelecek gemiler de tam randımanla hizmet veremeyecek.

  • Ege Postası
  • 26.08.2014 - 13:20
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Körfezin emektar gemilerini sırayla seferden çekerek deniz ulaşımında önceliği filoya katılan yeni karbon kompozit gemilerine veren İzmir Büyükşehir Belediyesi, iskelelerde gerçekleştirdiği tadilatlarında ise geç kaldı. Ekim ayında kente gelecek olan yeni yolcu vapuru ile birlikte deniz ulaşımında konforu arttıracak olan Büyükşehir Belediyesi, önümüzdeki aylar içerisinde gemilerin yanaşabilmesi için gerekli olan özel iskelelerin yapımını tamamlayamadığı takdirde, seferler Karşıyaka-Konak arasında sınırlı kalacak ve kentin diğer noktasındaki yolcular denizcilikte devrim yaratan uzay teknolojisi gemilerden faydalanamayacak.



1181 ATATÜRK VAPURU BEKLEMEDE
Tamamen yerli üretim olan çevreci, engelli dostu, ergonomik ve yakıt sarfiyatı minimum seviyede olan karbon kompozit gövdeye sahip gemilerin, yüksek boyları nedeni ile iniş binişlerde zorlanamaması amacı ile özel bir çalışma yürüten Büyükşehir Belediyesi, bu doğrultuda iskelelerde de revizyona gitmiş, Konak ve Karşıyaka iskelelerini yenilemişti. 420 yolcu kapasiteli ve toplam 37 metre yüksekliğindeki gemiler ilk etapta Konak ve Karşıyaka arasında seferlere başlarken, bu iki iskeleye inşa edilen özel platformlar diğer vapur iskelelerine ise henüz yapılamadı.

GEMİLER ÖZEL RAMPA OLMADAN İSKELEYİ KULLANAMIYOR
"Körfezin yunusları" olarak da adlandırılan gemileriyle hali hazırda sadece iki iskelede bulunan 70 metrekarelik yükseltilmiş platformlar üzerinden yolcu iniş-binişlerini sağlayan Büyükşehir Belediyesi, 1881 Atatürk ve Ekim ayını sonlarında gelmesi planlanan diğer yeni karbon kompozit gemisini mevcut durum itibarı ile tam kapasitede çalıştıramayacak. Konak ve Karşıyaka'da gemilere özel rampalardan sadece bir tane bulunduğundan yeni gemilerle aynı anda ancak tek sefer yapabilen İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin deniz filosuna katılacak diğer vapurları da iskeleler yapılmadığı takdirde ihtiyaç fazlası duruma düşecek.

PASAPORT, BOSTANLI, ÜÇKUYULAR BAŞKA BAHARA
Öte yandan, Ocak ayında Konak ve Karşıyaka İskelesi'ndeki yükseltilmiş yolcu platformlarının inşası için ihaleye çıkan İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, tedarik süreci üç ayı bulan özel iniş-biniş rampaları için Pasaport, Bostanlı ve Üçkuyular'a da henüz ihaleye çıkmadı. Yeni vapurlar diğer iskelelere göre mevcut kapasitesi yetersiz kalan Göztepe'ye ise, ancak yapılacak kapsamlı yenileme ve tadilat çalışmasının ardından sefer yapabilecek. Diğer yandan, körfezdeki iskelelerin Özelleştirme İdaresi’ne devri nedeniyle yapılacak kapsamlı tadilat çalışmaları da Ankara’dan gelecek onayı bekleyecek.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.