Dolar 32,3690
%0.16
Euro 35,0130
%-0.15
Altın 2.325,620
%0.22
Bist-100 9,10
%0.17

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Geleceğin sinemacıları Bornova’da yetişiyor

Geleceğin sinemacıları Bornova’da yetişiyor

Bornova Belediyesi’nin büyük ilgi gören kurslarından olan Dijital Film Atölyesi 15 Ekim’de eğitimlere başlıyor. Bornova Belediyesi Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi'nde faaliyet gösteren atölyede bu sezon 40 kişi eğitim alacak. Kursiyerlere kendi çektikleri filmleri seyirciyle buluşturma imkanı sağlanacak

  • Ege Postası
  • 13.10.2015 - 09:40
İZMİR - Çalışmalarına başladığı günden bu yana yaklaşık 200 katılımcı ile 40 kısa film çalışmasına imza atan Dijital Film Atölyesi, sinema tutkunları ile birlikte eğitime başladı. Bünyesinde bulunan profesyonel ekipmanlar ve uzman eğitim kadrosu ile katılımcılara hem teorik hem pratik dijital film yapım deneyimi kazandıran atölyede,  yıl içinde pek çok kısa filmin hayata geçmesi hedefleniyor.

4 ay sürecek olan eğitim çalışmasının ardından atölye katılımcıları film ekiplerini oluşturup kısa film çekimlerine başlıyacak. Çekimleri tamamlanıp kurguları yapılan filmler ise 2016 yılının Mayıs ayında seyirci ile buluşacak. Dijital Film Atölyesi’nde  film gösterimleri ve akademisyenlerin film okuma sunum ve söyleşileri gibi etkinliklere de  yer veriyor.



Dijital Film Atölyesi’nde  geleceğin sinemacılarının yetişmesine olanak sağladıklarını söyleyen Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Burada aldıkları eğitimle üniversitelerin ilgili bölümlerine burslu olarak giren arkadaşlarımız var. Bu bizim için gurur verici” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.