Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Gediz'de nöbet değişimi: Kavuk, bayrağı Saygın'a bıraktı

Gediz'de nöbet değişimi: Kavuk, bayrağı Saygın'a bıraktı

İZMİR'deki Gediz Üniversitesi'nde dönüşümlü mütevelli heyeti başkanlığı uygulamasıyla, Abdullah Kavuk, görevini eski Devlet Bakanı Işılay Saygın'a devretti. Saygın, 7 yılda 96 ülkeden 8 bin öğrenciye ulaşan Gediz Üniversitesi'ni daha iyi yere taşımak için var güçle çalışmayı sürdüreceklerini açıkladı.

  • Ege Postası
  • 11.11.2015 - 12:51
Kentteki vakıf üniversitelerinden olan Gediz Üniversitesi'nde kuruluşunun 7'nci yılında, nöbet değişimi yaşandı. Mütevelli Heyeti Başkanlığı, Abdullah Kavuk'tan Mütevelli Heyeti Üyesi Işılay Saygın'a geçti. Kavuk, üniversitede düzenlenen törenle bayrağı eski Devlet Bakanı Saygın'a devretti. Kavuk, Gediz Üniversitesi'ni kurarken mütevelli heyeti başkanlığının dönüşümlü olarak el değiştirmesi yönünde prensip kararı aldıklarını vurguladı. Kavuk, bu kararı ilk defa uygulayarak örnek olacak bir geleneği başlattıklarını dile getirerek şunları söyledi: 

"Üniversitemizi beraber hayata geçirdiğimiz arkadaşlarımızın emaneti bu görevi layıkıyla yerine getirmeye çalıştım. Ne mutlu ki Gediz Üniversitesi, demokratik yönetim modeli, özgür akademik ortamı, başarılı çalışanları ve modern altyapısıyla kısa sürede saygın bir noktaya ulaştı. Bundan sonra daha iyi yerlere geleceğine yürekten inanıyorum. Benim için yaşamımdaki en büyük gurur ve sevinç kaynaklarından biri Gediz Üniversitesi'dir, hep de öyle olacaktır."



YİNE BİR İLKE İMZA ATTI
Türkiye'nin ilk kadın Turizm Bakanı ve ilk kadın Çevre Bakanı olarak Türk siyasetine damga vuran, İzmir'in ilk, Türkiye'nin de sayılı kadın üniversite mütevelli heyeti başkanlarından biri olarak yine öncülük yapan Işılay Saygın da Abdullah Kavuk'a katkılarından dolayı teşekkür etti. Aynı zamanda Uluslararası Kadınlar Derneği ve Türk Kadınlar Konseyi Derneği Genel Başkanı olan Saygın, 7 yılda 96 ülkeden 7 bin 871 öğrenciye ulaşan Gediz Üniversitesi'nde bayrağı daha yukarıya taşımak için var güçleriyle çalışmaya devam edeceklerini belirtti. Işılay Saygın şöyle konuştu:

“Kurucusu olmakla her zaman iftihar ettiğim Gediz Üniversitesi'nde bu onurlu göreve gelmekten dolayı büyük mutluluk duyuyorum. Eğitimin önemine inanmış, 20 yıllık aktif siyaset hayatı sırasında ve sonrasında bu doğrultuda çaba göstermiş biri olarak, mütevelli heyeti üyelerimiz, Rektörümüz Prof. Dr. Seyfullah Çevik, akademik ve idari kadromuzla birlikte çıtayı daha da yükselteceğiz. TÜBİTAK'ın ülkemizin en başarılı 50 üniversitesini belirlediği 'Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi'ne giren, 32 laboratuvarında birçok buluşa imza atan, gençlerimizi başarılı bir geleceğe güvenle hazırlayan üniversitemizi sadece ülkemizin değil, dünyanın en saygın üniversitelerinden biri yapmak istiyoruz. Mezunlarımız, öğrencilerimiz, velilerimiz başta olmak üzere halkımızdan aldığımız güçle bunu başaracağız."

IŞILAY SAYGIN KİMDİR'
Gediz Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Işılay Saygın, Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Fakültesi mezunu. 25 yaşında Buca Belediye Başkanı seçildi, bu görevini 2 dönem sürdürdü. 1983, 1987, 1991, 1995, 1999 yıllarındaki seçimleri kazanarak 5 dönem İzmir Milletvekilliği, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin ilk kadın Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanlığı (1987-1991) ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı Üyeliği (1991-1995) görevlerinde bulundu. 51'inci ve 52'nci hükümetlerde Devlet Bakanı ve ilk kadın Çevre Bakanı, 53'üncü Hükümet'te ilk kadın Turizm Bakanı, 54'üncü ve 55'inci hükümetlerde de Devlet Bakanı olarak görev aldı. Saygın, Gediz Üniversitesi'nin yanı sıra annesi Fatma Saygın adına yaptırdığı Anadolu lisesi ile eğitime önemli hizmetlerde bulundu. Işılay Saygın aynı zamanda Uluslararası Kadınlar Derneği ve Türk Kadınlar Konseyi Derneği Genel Başkanlığı'nı da yürütüyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.