Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Geçici hükümette ilk kriz: HDP'li bakanlar 'hayır' diyecek

Geçici hükümette ilk kriz: HDP'li bakanlar 'hayır' diyecek

HDP'li bakanlar Ali Haydar Konca ve Müslüm Doğan, 2 Ekim'de süresi dolacak tezkereye "Hayır" diyeceklerini vurguladı.

  • Ege Postası
  • 31.08.2015 - 12:41
İlk toplantısını bu hafta yapması beklenen geçici hükümette ilk kriz, TSK’nın Irak ve Suriye ’ye yönelik sınır ötesi operasyon yapmasını öngören Başbakanlık tezkeresinin görüşmelerinde yaşanacak.
HDP’li bakanlar Ali Haydar Konca ve Müslüm Doğan, 2 Ekim’de süresi dolacak tezkereye “Hayır” diyeceklerini vurguladı.
Habertürk’e konuşan AB Bakanı Konca, geçici hükümette çatlak görüntüsü oluşturmamak için HDP’li bakanların, Meclis’teki tezkere görüşmelerinde kabinedeki arkadaşlarına vekâlet vereceklerine dair söylentilerin doğru olmadığını belirterek, “Böyle bir şey mümkün değil. Biz HDP’nin, kendi partimizin çizgisi doğrultusunda Bakanlar Kurulu’nda yer alacağız. Kimse irademizi teslim alamaz. Çatlak olurmuş, çatlak bizi ilgilendirmez. Tavrımız ‘Hayır’ olacak” ifadesini kullandı.


HDP'li bakanlardan ilk icraat: Akreditasyonlar kaldırıldı

Avrupa Birliği Bakanı Ali Haydar Konca ve Kalkınma Bakanı Müslüm Doğan, basın toplantılarında, bazı basın mensuplarına Bakanlıklar düzeyince uygulanan akreditasyon uygulamasını kaldırdı.

 Avrupa  Birliği Bakanı ve HDP Kocaeli Milletvekili Ali Haydar Konca ve Kalkınma Bakanı ve İzmir Milletvekili Müslüm Doğan, bugün gerçekleştirecekleri basın toplantılarında, bazı basın mensuplarına Bakanlıklar düzeyince uygulanan akreditasyon uygulamasını kaldırdı. Her iki bakanın bugün bakanlık binalarında gerçekleştireceği toplantıda, akreditasyon uygulaması, bakanlık düzeyinde ilk kez uygulanmayacak.
Bugün saat 14.00'da Bakanlık binasında tanışma toplantısı gerçekleştirecek olan Avrupa Birliği Bakanı ve HDP Kocaeli Milletvekili Ali Haydar Konca, toplantı öncesi bir takım açıklamada bulundu. Konca, "Bakanlık binamızda gerçekleştireceğimiz toplantıda, Bakanlıklar düzeyince kimi basına uygulanan akreditasyon uygulamasını kaldırdık. Madem basın özgür, o zaman herkes katılsın, bizlerin açıklamalarını takip etsin" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.