Dolar 32,2247
%0.14
Euro 34,9384
%0.27
Altın 2.418,500
%0.36
Bist-100 10.677,00
%-1.07

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Gaziemir’de kadın dostu projeler

Gaziemir’de kadın dostu projeler

Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol'un 2009 yılında hayata geçirdiği ve sayısı 14’e ulaşan Cumhuriyet Semt Evleri’yle kadınlar ekonomik, soysal hayatta ve kentin yönetiminde daha aktif bireyler oldu.

  • Ege Postası
  • 07.03.2017 - 11:37

Gaziemir'de, ev kadınlarını kurslar, seminerler ve eğitimlerle üretime yönlendirerek sosyal ve ekonomik hayatta ve kentin yönetiminde aktif bireyler haline getirmek amacıyla çıkılan yolda hedefe ulaşıldı. Ücretsiz psikolojik ve hukuki danışmanlık dışında sağlıkla ilgili eğitimlerin de verildiği semt evleri artık Gaziemirli kadınların ve kendileri için çok sayıda kurs düzenlenen çocukların adeta ikinci adresine dönüştü.

‘El emeği, göz nuru’ üretimleriyle evlerinin geçimine katkı sunmaya başlayan kadınların üretimlerinin değerlenmesi için kime ait olduğu barkotlarla belirlenen ürünlerin fuarlarda kurulan stantlarda satılması sağlandı. Gaziemir Belediyesi Kadın Danışma Merkezi’nde verilen psikolojik ve hukuki danışmanlık hizmetiyle kadınlar sorunlarını aşıyor, çaresizlikten, yalnızlıktan kurtuluyor. Gaziemirli kadınlar, Kadın Danışma Merkezi’nden randevu alarak, psikolojik ve hukuki sorunlarının çözümü için uzman psikolog ve avukatla ücretsiz görüşebiliyor. Merkezde, danışanlarla yapılan görüşmeler tamamen gizli tutulurken, başvuru konularıyla ilgili istatistikler tutuluyor. En çok destek istenen konular, istatistikler ve kadınların doldurduğu hizmet talep formları ile belirlenerek, Ege ve Dokuz Eylül Üniversiteleri’nin katkılarıyla eğitim seminerleri de düzenleniyor. 
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.