Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Gaziemir sokaklarında karnaval havası

Gaziemir sokaklarında karnaval havası

Gaziemir’de 17. kez düzenlenen çocuk şenliliğinin geleneksel kortejine 10 ülke ve 2 ilden geleneksel kıyafetleri ve bayraklarıyla katılan çocuklar dostluk, barış mesajı verdi. Karnavalları aratmayan korteje Gaziemir Belediye Bandosu müzikleriyle eşlik etti.

  • Ege Postası
  • 24.04.2014 - 10:29
Bu yıl 17.’si düzenlenen Gaziemir Uluslararası Çocuk Şenliğinin geleneksel kortej yürüyüşü renkli görüntülere sahne oldu. Gaziemirli çocukların yoğun ilgi gösterdiği korteje Azerbaycan, Bulgaristan (2 ekip), Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Litvanya, Makedonya, Romanya, Rusya, Çek Cumhuriyeti, Bosna Hersek ve Çin ile ülkemizden Manisa ve onur konuğu il olarak Kars’tan gelen çocuklar yöresel kıyafetleri ve bayraklarıyla katıldı. Karnaval tadında geçen ve farklı kültürlerin buluştuğu kortejle dünyaya birlik, bütünlük, barış mesajları verildi. Bu yıl yeni kurulan Gaziemir Belediyesi Bando takımı da korteje eşlik etti.

Renkli kortejin ön sıralarında yürüyen şenliğin maskotu sincaplar ile palyaçolar ve masal kahramanları korteje ayrı bir renk kattı. Bandonun marşları eşliğinde coşkuyla Türkan Saylan Caddesi’nden festival alanına ulaşan korteje vatandaşlar da büyük ilgi gösterdi.
Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’un eşi birsen Şenol ile birlikte yürüdüğü korteje, İlçe Başkanı Umut Tekin, il genel meclisi üyeleri, meclis üyeleri, Rusya Volgagrad Merkez Belediye Başkanı Valeria Kroman, yabancı ülke temsilcileri ile çok sayıda Gaziemirli katıldı.

Gaziemir’den dünyaya barış mesajarı

Bu yıl 17. düzenlenen Gaziemir Ulusal ve Uluslararası Gaziemir Çocuk Şenliği etkinliklerine 10 ülkeden ve 2 ilden katılan çocuklar yöresel kıyafetleriyle sahneye çıkarak dans ve müziklerini sergiledi. Azerbaycan, Bulgaristan (2 ekip), Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Litvanya, Makedonya, Romanya, Rusya, Çek Cumhuriyeti, Bosna Hersek ve Çin ile ülkemizden Manisa ve onur konuğu il olarak Kars’tan gelen ekipler sahneledikleri gösterilerle hem kültürlerini tanıttılar hem de kurulan dostluklarla dünya barışına katkı sundular. Görsel şölen tadında geçen gecede ekipler şarkıları, türküleriyle kulağa da hitap etti. Diğer taraftan TOBAV Çocuk Korosu ile İzmir Otizm Orkestrası ve Korosu çocuk şarkılarıyla geceye ren kattı.

“Dünyaya barışı çocuk getirecek”
Dünya çocuklarına ev sahipliği yapan Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, milli bayramların resmi törenlerle kutlanmasının engellenmesini eleştirerek Cumhuriyet’in kazanımlarının yok edilmeye çalışıldığını savundu. Geleceğin sahibi gençlere Cumhuriyet’in korunmasında ve yaşatılmasında önemli görevler düştüğünü ifade eden Şenol sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu ülke uğruna çok kan döküldü, acılar çekildi. Atatürk’ten emanet aldığımız Cumhuriyet’in bekçisi olan siz gençler, bu mirasa ne pahasına olursa olsun sahip çıkacaksınız.”
Temasıyla maskotuyla bu yıl 17.’sini düzenledikleri çocuk şenliğiyle bugüne kadar binlerce çocuğu ağırladıklarını ve dünya barışına katkı koyduklarını ifade eden Şenol, “Çocuklar bizim gönüllü barış elçilerimiz. Onların yürekleri barışla, sevgiyle, kardeşlikle dolu. Eğer onların yüreklerine kin tohumları ekmezsek onlar dünyaya barışı getirecekler. Biz dünya barışına katkı koymak için her yıl 300 dünya çocuğunu ağırlayıp onları gönüllü barış elçisi yapıyoruz” dedi.



Dostluk, barış mesajları
Festival alanında yöresel kıyafetleriyle sahneye çıkan dünya çocukları danslarıyla dünyaya barış mesajları verirken, yurtdışından gelen ekiplerin liderleri festival aracılığıyla dostluk, barış köprüleri kuran Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’a teşekkür etti. Dünya da çocuklara armağan edilen ilk ve tek bayramın 23 Nisan Çocuk Bayramı olduğunu vurgulayan yabancı konuklar Mustafa Kemal Atatürk’e övgüler yağdırarak, “Yurtta barış, dünyada barış” özdeyişini dillendirdi.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.