Dolar 32,5983
%0.38
Euro 34,7907
%0.17
Altın 2.497,670
%0.53
Bist-100 9.444,00
%-0.84

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Gaziemir sanat günleri başladı

Gaziemir sanat günleri başladı

Gaziemir Belediyesi’nin 9 ülkeden 15 sanatçının katılımıyla düzenlediği Gaziemir Sanat Günleri ve Uluslararası Sanat Sempozyumu, dünyaca ünlü karikatürist Burhanettin Ardagil’in ‘Barış ve Kardeşlik’ temalı sergisiyle başladı. Sempozyumda atölye çalışmalar ve sergiler düzenlenecek.

  • Ege Postası
  • 14.02.2016 - 12:55
İZMİR - Gaziemir Belediyesi 9 ülkeden 15 sanatçının katılımıyla Gaziemir Sanat Günleri ve Uluslararası Sanat Sempozyumu düzenliyor. Gaziemirli Ressam Aynur Açıkgöz’ün sanat küratörlüğünü üstlendiği ve bir hafta sürecek sempozyuma dünyaca ünlü ressam ve karikatüristler katılıyor. Sempozyum boyunca Gaziemirli sanatseverlerin katılımıyla atölye çalışmaları ve sergiler düzenlenecek. Farklı ülkelerden sanatçıların katıldığı Gaziemir Sanat Günleri ve Uluslararası Sanat Sempozyumu dünyaca ünlü karikatürist Burhanettin Ardagil’in çizimlerinin yer aldığı ‘Barış ve Kardeşlik’ temalı sergiyle başladı. Gaziemir Belediye Hizmet Binası ikinci katında düzenlenen açılışa CHP Gaziemir İlçe Başkanı Umut Tekin, Belediye Başkan Vekili Ünal Işık, belediye meclis üyeleri, Karikatürist Burhanettin Ardagil ve sempozyuma katılan sanatçılar ile Gaziemirliler katıldı. 

Dünyaya açılan bir belediye
Serginin açılışını sanatçılarla birlikte yapan Gaziemir Belediye Başkan Vekili Ünal Işık belediye olarak her zaman sanatın ve sanatçının yanında yer aldıklarını ve Gaziemir’i bir sanat kentine dönüştürdüklerini söyledi. Gaziemir Sanat Günleri ve Uluslararası Sanat Sempozyumu gibi önemli bir organizasyonu düzenlemenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Işık, etkinliğe katkı koyan tüm sanatçılara teşekkür etti. 



Etkinliğin Sanat Küratörü Ressam Aynur Açıkgöz ise; “Gaziemir Belediyesi örnek bir davranışa imza atarak, pencerelerini dünyaya açarak 9 ülkeden 15 sanatçının katıldığı bu etkinliği düzenledi. Bu çalışmayı gerçekleştirmemizi sağlayan Belediye Başkanı Halil ibrahim Şenol’a her zaman sanatın ve sanatçının yanında yer aldığı için teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

Çizgilerle zulmü anlatıyor
Dönemin Bulgaristan devlet yönetimin Türklere uyguladığı baskı sonucunca 1989 yılında Türkiye’ye yerleşen, ulusal ve uluslararası alanda 50'den fazla ödülü bulunan karikatürist Burhanettin Ardagil, eserlerinde Bulgar rejimi sırasında Türklerin yaşadıkları sıkıntıları anlattığının altını çizdi. Ardagil, rejimde yaşadığı acı olayların kendisine çok farklı düşüncele kattığını, yıllarca cezaevinde kaldıktan sonra 6 ay akıl hastanesine gönderildiğini ve bu olayları karikatürlerine ilham olduğunu anlattı. Gaziemir’de olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Ardagil, “Benim ve eserlerimin Gaziemirli sanatseverlerle buluşmasını sağlayan Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’a teşekkür ediyorum” dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.