Dolar 32,5494
%0.11
Euro 34,8894
%0.65
Altın 2.430,540
%-0.09
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Gaziemir sahnesinden ‘barışa’ mesajı

Gaziemir sahnesinden ‘barışa’ mesajı

33. İzmir Tiyatro Festivali kapsamında, savaşın insanlık üzerindeki etkilerini ele alan Savaş Oyunu adlı tiyatro oyununu sahneleyen Gaziemir Belediyesi Tiyatro Topluluğu seyirciden tam not aldı

  • Ege Postası
  • 31.03.2015 - 17:41
Gaziemir Belediyesi Tiyatro Topluluğu oyuncuları, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediyelerinin birlikteliğiyle düzenlenen 33. İzmir Tiyatro Festivali kapsamında ‘Savaş Oyunu’ isimli tiyatroyu sahneye koydu. Sermet Çağan’ın kaleme aldığı oyun, Atatürk Kültür Merkezi’nde Vedat Mehmet Konuk yönetiminde sahnelendi. Savaşın insanlık üzerindeki etkilerini ele alan oyun, savaşların kim ve ne için çıkarıldığını sorguluyor. Savaşların temel sebebinin ekonomiye dayandığını savunan oyunda savaşın nedenleri ve sonuçları ‘deli’ karakteri üzerinden ironik bir dille ele alınıyor. 


Sahneye koydukları oyunla bir sınavdan daha başarıyla çıkan Gaziemir Belediyesi Tiyatro Topluluğu oyuncuları, profesyonelleri aratmayan performanslarıyla seyirciden büyük alkış aldı. Konusuyla dikkat çeken oyun, dekoru ve müzikleriyle de beğeni topladı. 
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.