Dolar 32,5457
%0.02
Euro 34,9188
%0.26
Altın 2.431,750
%0.35
Bist-100 9.712,00
%-0.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Gaziemir’in değerlerine sahip çıkacağız

Gaziemir’in değerlerine sahip çıkacağız

AK Parti Gaziemir Belediye Başkan aday adayı Nazmi Yılmaz, göreve geldikleri takdirde Gaziemir’de yaşayan herkesi sevgi ve şefkatle kucaklayacaklarını, herkesle barışık bir yönetim anlayışını tesis edeceklerini belirtti.

  • Ege Postası
  • 03.11.2013 - 13:56
Gaziemir’in değerlerine sahip çıkacaklarını ve Gaziemirlilik bilincini yücelteceklerini ifade eden Yılmaz, “Bizim yerel yönetim anlayışımız farklıdır. Biz sadece rutin belediye hizmetleri yürütmekle kalmayacağız. Gaziemir’de yaşayan her görüşten tüm insanları ve ilçemizin tüm mahallelerini aynı sevgi ve şefkatle kucaklayacağız. Gaziemir’de geçmişle günümüz arasında köprü görevini üstlenen bir anlayışla harekete edeceğiz. Bizim yerel yönetim anlayışımızda, kentte yaşayan tüm insanların kaynaşması, dayanışması ve hemşehricilik bilincinin pekişmesi esastır. Kentlerimizde en önemli sorunlardan birisi de kent kültürü ve kentlilik bilincinin başka bir ifade ile kentlerimizde aidiyet duygusunun gelişmemiş olmasıdır. Gelişmiş batı ülkelerinin kentlerinde ise o ülkenin vatandaşı olma duygusundan hemen sonra yaşanılan kente ait olma, o kentin değer ve eserlerine sahip çıkma duygusu gelmektedir. Biz Gaziemir’de Gaziemirlilik bilincini yücelteceğiz. Gaziemir’de huzur ve kardeşliğin en üst düzeyde tesisine yönelik çalışmaları en öncelikli görev sayan bir anlayışa sahibiz. Gaziemir’i çağdaş yaşam standartlarına kavuşturarak Gaziemirlilerin yaşam kalitelerini geliştirebilmek için çalışma arkadaşlarımızla birlikte önemli projeler hazırladık. Yakında bu projeleri Gaziemirli hemşehrilerimizin onayına sunacağız. En büyük amacımız Gaziemir’de kentsel yaşam kalitesinin yükseltilmesi yolu ile Gaziemirlilere en güzel hizmetleri sunmak ve daha güzel yarınları da hep birlikte inşa etmektir” diye konuştu.

Gaziemirlilik bilinci oluşturulacak

Gaziemir’de oluşturacakları Gaziemirlilik bilinci hakkında konuşan Nazmi Yılmaz, “Gaziemirlilik bilincinden kastımız, kent kültürünü anlamak, kendini kente, kentin dinamiklerine ait ve güvende hissetmek, kentsel oluşumlardan sorumluluk duymaktır. Gaziemirlilik bilincinden anladığımız, bu bilinci oluşturmak ve geliştirmek için en önemli bir araç olan eğitim sayesinde, kentin tarihi ve kültürel kimliğinin benimsenmesi ve yaşanması, kentte yaşayanlarda aidiyet duygusu kazandırılması, tarih ve toplum kültürü bilinciyle kentsel dinamiklerin harekete geçirilmesi, kentsel hak ve görevlerin öne çıkarılması, kent donanımlarının hayatın bir parçası olarak algılanmasının sağlanmasıdır. Gaziemir’in tarihi ve kültürel değerlerinin farkındayız. Gaziemir’in fiziksel, kültürel ve sosyal dönüşümünü gerçekleştireceğiz. Gaziemir’de yaşayan herkesin, Gaziemir’e aidiyet duygusunu hissederek, kenti sahiplenip korumasını sağlayacağız” dedi.

İlçede yaşayan herkesi yönetime ortak edeceğiz

Kentlilik bilincinin, demokratik karar mekanizmalarında kentin yönetimine katılmaktan geçtiğinin bilgisini veren Nazmi Yılmaz, Gaziemir’de yaşayan herkesi yönetime ortak edeceklerini söyledi. Siyasi görüşü ve düşüncesi ne olursa olsun tüm Gaziemirlilerin belediyenin karar süreçlerine katılarak yerel demokrasiyi inşa ettiği bir süreci başlatmak için sabırsızlandıklarını ifade eden Yılmaz, “Gaziemir’de yerel demokrasiyi yaşama geçirerek, hem yerel yönetimin başarısını arttıracak, hem de vatandaşlarımızı seyircilikten katılımcılığa terfi ettireceğiz. Bizim dönemimizde, Gaziemirliler belediye hizmetlerini sadece izlemekle kalmayacak, icraatların karar sürecine de katılarak kente yapılacak yatırımlar hakkında görüşlerini açıklayacak” sözlerini sarf etti.
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.