Dolar 32,5435
%-0.01
Euro 34,8597
%-0.02
Altın 2.435,800
%0.23
Bist-100 9.645,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Gaziemir’den dünyaya barış mesajı

Gaziemir’den dünyaya barış mesajı

Japonya Hiroşima’da düzenlenen “Barışçıl Bir Gelecek” temalı Uluslararası Gençlik ve Barış Konferansı’na katılan Gaziemirli Ece Ayşem Cengiz ile Bahar Cemre Gökçe’nin sunumu büyük beğeni topladı. Konferansta barışı anlatan gençler, başarılarını Başkan Şenol’la paylaştı

  • Ege Postası
  • 28.08.2015 - 09:54
Bu yıl Japonya’nın Hiroşima kentinde onuncusu düzenlenen “Barışçıl bir gelecek” temalı Uluslararası Gençlik ve Barış Konferansı’nda Türkiye’yi Gaziemirli Ece Ayşem Cengiz ile Bahar Cemre Gökçe temsil etti. Fransa, Almanya, Rusya, Kanada, Yeni Zelanda, Amerika, İtalya,İspanya, Brezilya, Tayland, Kamboçya, Çin, Vietnam, Güney Kore, İngiltere, İran, Polonya, Afrika, Hindistan ve ev sahibi Japonya’dan gençlerin katıldığı konferansta, Gaziemir Belediyesi’nin desteğiyle ülkemizi temsil eden Ece Ayşem Cengiz ile Bahar Cemre Gökçe’nin ‘barış’ konulu sunumu katılımcıların beğenisini topladı. Uluslar arası arenada başarı kazanmanın haklı gururunu yaşayan gençler, kente döner dönmez Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’u makamında ziyaret etti, başarılarını paylaştı. 

“Sizler barış elçilerimizsiniz”
Konferansta başarılı bir sunum yapan Ece Ayşem Cengiz ile Bahar Cemre Gökçe’yi kutlayan Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, dünya barışında gençliğin önemine değindi. Bu yıl 18’ncisini düzenledikleri Uluslararası Çocuk Şenliği ile kültürler arası kaynaşmayı sağladıklarını vurgulayan Şenol, sözlerini şöyle sürdürdü: “Geleceğin sahibi olan çocuklarımızın, gençlerimizin aklındaki düşmanlık ve savaş kelimelerinin yok edilmesini, yerine barış kavramının yerleşmesini istiyoruz. Dünya barışında çocukların rolü çok büyük. Bu yüzden çocuklara, gençlere barış ve dostluk kavramı tam olarak öğretilmelidir. Kentimize gelen gençler ülkelerinde döndüklerinde gönüllü olarak barış elçiliği yapıyorlar. Sizler de artık bizim barış elçimizsiniz.” 

Her şey barış için
Yeni kültürler tanımanın kendilerine sağladığı katkıyı anlatan Ece A. Cengiz ile Bahar Cemre Gökçe konferansta yaşadığı tecrübeyi şu cümlelerle aktardı: “Barış için neler yaptığımızı anlattık.  23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği’nden, Mustafa Kemal Atatürk’ten bahsettik. Ulu Önder’in barış için, çocuklar için neler yaptığını anlattık. Hazırladığımız sunumun, konferansta büyük beğeni kazanması bizi gururlandırdı.” Hedeflerinin konferansın gelecek yıllarda Gaziemir’de yapılması olduğunun altını çizen ve Başkan Şenol’a kendilerine konferansa katılma şansı tanıdığı için teşekkür eden gençler, üzerinde konferansa katılanların isimlerinin ve imzalarının yer aldığı balık figürünü armağan etti. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.