Dolar 32,3520
%-0.4
Euro 34,7192
%-0.25
Altın 2.406,580
%-0.67
Bist-100 10.046,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Gaziemir'de '7 kocalı hürmüz' rüzgarı

Gaziemir'de '7 kocalı hürmüz' rüzgarı

Türk tiyatrosunun klasik eserlerinden  biri olan ‘7 Kocalı Hürmüz’ oyunu ile seyirci karşısına çıkan Gaziemir Belediye Tiyatrosu seyirciyi kahkahaya boğdu, izleyicilerden tam not aldı

  • Ege Postası
  • 28.05.2015 - 10:37
Gaziemir Belediye Tiyatrosu; Sadık Şendil’in yazdığı ve Türk tiyatrosunun klasik eserlerinden  biri olan ‘7 Kocalı Hürmüz’ oyununu  Atatürk Kültür Merkezi’nde sahneledi. Ortaoyunu tekniği kullanılarak sahnelenen ve her sahnelendiğinde seyirci tarafından ilgiyle izlenen oyunda, belediye tiyatrosu oyuncuları profesyonelleri aratmadı. Mustafa Seyhan Kurağ yönetiminde oyunu sergileyen oyuncular, aylarca süren çalışmalar sonucunda oyunu profesyonelce sergileyip, seyirciden büyük alkış aldı. 

Türk mizahının önemli isimlerinden Sadık Şendil tarafından yazılan eserden senaryolaştırılan oyunda, 19. yüzyılın sonlarında İstanbul'un Taşkasap semtinde yaşayan Hürmüz’ün, hepsi farklı mesleklerden, birbirinden habersiz altı koca ile evlenmesi, ancak yedinci bir erkeğe aşık olması eğlenceli bir dille aktarılıyor. Bugüne kadar profesyonel ve amatör oyuncuların birçok kez sahnelediği, sinemaya da uyarlanan oyun; Gaziemirli seyirciyi kahkahaya boğdu.  Seyirciye görsel şölen yaşatan müzikal tarzdaki oyun ayakta alkışlandı. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.