Dolar 32,2329
%0.16
Euro 34,9539
%-0.03
Altın 2.412,060
%-0.53
Bist-100 10.400,00
%-0.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Galatasaray şampiyon!

Galatasaray şampiyon!

2017-2018 sezonunu 75 puanla tamamlayan Galatasaray şampiyonluğa ulaştı. Göztepe aslanların önünü kesemedi

  • Ege Postası
  • 19.05.2018 - 21:00

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in son hafta maçında Göztepe'yi deplasmanda 1-0 yenerek, 2017-2018 sezonunu şampiyon tamamladı.

65. dakikada Kosanovic'in ceza alanı içinde Gomis'e yaptığı müdahalenin ardından hakem Cüneyt Çakır penaltı kararı verdi. 66. dakikada atışı kullanan Gomis, takımını 1-0 öne geçiren gole imza attı. 

81. dakikada ceza alanı hemen önünden kazanılan serbest vuruşu kullanan Demba Ba'nın şutunda top üstten dışarı çıktı.

Müsabakayı 1-0 kazanan Galatasaray, 2017-2018 sezonunda şampiyonluğa ulaştı.

Stat: Bornova

Hakemler: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Mustafa Emre Eyisoy

Göztepe: Beto, Tayfur Bingöl, Wallece Reis, Kosanovic, Leo, Ghilas (Dk. 51 Ömer Şişmanoğlu), Selçuk Şahin, Rotman (Dk. 86 Axel), Gouffran, Castro, Demba Ba (Dk. 84 Muhammed Enes Durmuş)

Galatasaray: Muslera, Linnes, Denayer, Serdar Aziz, Nagatomo, Feghouli (Dk. 64 Sinan Gümüş), Fernando, Donk, Rodrigues (Dk. 89 Yasin Öztekin), Belhanda (Dk. 85 Selçuk İnan), Gomis

Gol: Dk. 66 Gomis (Penaltıdan) (Galatasaray)

Göztepe maçında tribünler karıştı!

Süper Lig'in son haftasında Galatasaray, İzmir'de oynanan Göztepe maçında Fransız forveti Bafetimbi Gomis'in 66'ncı dakikada attığı penaltı golüyle 1-0 öne geçti. Gomis'in attığı gol sonrası tribünlerde tartışmalar yaşandı.    

Spor Toto Süper Lig’in 34. haftasında Göztepe deplasmanından 1-0 galip ayrılan Galatasaray, şampiyonluğa ulaştı. İzmir’de oynanan karşılaşmada Galatasaray’ın tek golü 66. dakikada Gomis’în penaltı vuruşundan geldi. Bu golün ardından İzmir’de tribünler birbirine girdi. Galatasaray’ın öne geçmesiyle kapalı tribünün sağında oturan Göztepe taraftarları içinde bir grup Galatasaray taraftarı, sevinç gösterilerinde bulundu. Göztepeli taraftarlar ise o grubun üzerine yürüdü.

Galatasaray Sportif AŞ Başkan Vekili Abdurrahim Albayrak ve Göztepe Başkan Vekili Talat Papatya tribünlere gelerek olayları yatıştırmak istedi. Emniyet güçlerinin de araya girmesiyle olası bir kavga önlendi. (Skor)

Sarı kartlar: Dk. 10 Tayfur Bingöl (Göztepe), Dk. 74 Rodrigues (Galatasaray) (AA)

MAÇIN ARDINDAN

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, elde edilen şampiyonluğun mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Herkesin başarıda emeğinin olduğunu dile getiren Terim, "Göztepe'yle başladık, Göztepe'yle bitirdik. Şampiyonluğu İzmir'de aldığımız için çok sevinçliyim. Benim Galatasaray'a gelmemde Metin Oktay'ın çok emeği var. Kralın memleketinde şampiyon olmak daha da anlamlı. Metin ağabeyi andık" dedi. Terim'in konuşması sırasında Galatasaraylı futbolcular basın toplantısı odasına girerek ortalığı "İmparator Fatih Terim" tezahüratlarıyla inletti. Terim'e sarılan futbolcular tecrübeli teknik adamla sevindi.

Sözlerine devam eden Terim, "Galatasaray'a geldiğimde 2 gün sonra Göztepe maçı oynadık. O günkü şartlarda öyle olması gerekiyordu. Kaybedeceğimiz puan aşağılara gitmemize neden olabilirdi. İyi bitirdik. Hak edilmiş bir şampiyonluk. Başta oyuncularıma teşekkür ediyorum. Büyük bir sevgiyle bu şampiyonluğa kavuşmamızdaki en önemli rolü oynayan onlar. Arkasından yardımcı hocalarıma, Levent hoca, Hasan hoca, Ümit hoca ve Taffarel'e çok teşekkür ederim.  Tüm ailelerimize teşekkür ediyorum, bu kahrı çekmek kolay değil. Eski mevcut yöneticilere daha da önemlisi bizi hiçbir yerde yalnız bırakmayan Galatasaray'ın büyük taraftarına teşekkür ederim. Torunlarımdan başlayarak tüm ailemize teşekkür ediyorum. Açıkçası Florya'da kolay günler geçirmedik ama gerek eski başkan ve yönetimin yaptığı şeyler gerekse mevcut başkan ve yönetimin bize sağladığı rahat ortam şampiyonluğumuzda önemli rol oynadı. Benim 7'nci, takımım 21'inci şampiyonluğu. Doğru tweet atmışız. 'Nerede kalmıştık' cesur bir tweetti. Bugün Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'ne katılıyor, gruptan çıkamayabiliriz kaybedebiliriz bu bizim isteğimizi değiştirmez. İçerdeki her kupaya talibiz ama dışarıda herkesin hayali var. Real Madrid maçını unutamadık. Benim her zaman takımlarımdan istediğim şudur seyircinin gururu duyacağı bir takım olmak. Yarın sabahtan itibaren esas işimiz başlıyor. UEFA'nın durumunu başkanla görüşeceğiz. Ondan sonra plan yapacağız. Bu bir ekip işi, bu bir takım. Bütün Florya'daki arkadaşlarımızı çok büyük hizmeti var. Biz diğer maçların sonucunu hiç sormadık. Önemli olan bizim ne yapacağımızdı" diye konuştu.

Terim, "İzmir'de çok güzel günler geçirdim. Göztepe camiasıyla çok güzel günlerimiz oldu. İlk maçımı Göztepe'yle başladım. Göztepe'yle bitirdim. Göztepe çok güzel işler yaptı. Başarılı bir sene geçirdi. Göztepe lige renk katacak önemli bir camia. Göztepe benim için de çok önemli camia" diye konuştu. Yabancı kuralı konusunda da açıklamalarda bulunan Fatih Terim, "Kural yabancı kuralı değil. Kural Türk'ü koruma kuralı. 14 Türk futbolcu zorunlu. 14 yabancı değil. Bugün Avrupa Birliği'ne girsek yabancı statüsü serbest. Sıkıntıyı çekecek olan bendim milli takım olarak. Biz Avrupa Şampiyonası'na gittik. Bizi gönderme operasyonları olmasaydı belki de Dünya Kupası'na gidecektik. Buralarda kalmayalım. Artık Şampiyonlar Ligi bizim önemli yerimiz olacak" yorumunu yaptı.

Göztepe Teknik Direktörü Tamer Tuna ise Galatasaray'ı tebrik ederek sözlerine başladı. Göztepe'nin çok iyi bir sezon geçirdiğini belirten Tuna, "Galatasaray maçıyla Göztepe'nin değerini göstermek istiyorduk. Bunu da ortaya koyduk. Bir penaltı golüyle yenildik. Saha dışında kötü bir hal alan futbolu her zaman güzelleştirmek istedik. Sezonu 6'ncı bitirdik. İsyan Marşı'yla sezona başladık, İsyan Marşı'yla sezonu tamamladık.  Taraftarımıza çok teşekkür ediyoruz. Göztepe ailesindeki herkesin çok olumlu katkıları oldu. Artık gelecek sezonun adımlarını atmaya başlayacağız. Yeni stadımızda Göztepe'nin şampiyonluğunu düşlüyorum. Bu düşüncem gerçekçi bir yaklaşım" dedi.

Şampiyon Galatasaray'ı taraftarı uğurladı

Spor Toto Süper Lig'de Göztepe'yi Bornova Stadı'nda 1-0 yenerek 21'inci şampiyonluğunu ilan eden Galatasaray, Adnan Menderes Havalimanı'ndan coşkuyla uğurlandı. 

Yüzlerce taraftar konvoyla takım otobüsüne havalimanına kadar eşlik etti. Alanda hazır bulunan futbolseverler de kafileyi tezahüratlarla karşıladı. Ortalığı "Şampiyon Cimbom" tezahüratlarıyla inleten taraftarlar uzun süre havalimanından ayrılmadı. Galatasaray kafilesi ise CIP kapısından giriş yaptı. Geniş güvenlik önlemleri alan İzmir emniyeti meşale yakılmasına izin vermedi. Bir taraftar tüm uyarılara rağmen meşale yakınca göz altına alındı. Coşkulu kalabalık konvoylar eşliğinde Adnan Menderes Havalimanı'ndan ayrıldı. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.