Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Fuat Avni’den İzmir’deki gözaltılara şok yorumlar

Fuat Avni’den İzmir’deki gözaltılara şok yorumlar

Twitter fenomeni Fuat Avni dün Twitter’dan yaptığı açıklamalarda AKP’liler hakkında şok edecek ‘uçkur’ iddiaları ortaya attı. Avni attığı tweetlerde Gül-Arınç ikilisinin Davutoğlu’nun kuyusunu kazdığını, Davutoğlu’nun ise çok kibirli olduğunu ve Bakanlar Kurulu’nda en sevilmeyen isim olduğunu iddia etti.

  • Ege Postası
  • 20.08.2014 - 15:53
İZMİR- Sözcü Gazetesi’nin haberine göre, Fuat Avni attığı tweetlerde Binali Yıldırım’ın bacanağının İzmir’de yapılacak bir operasyonda gözaltına alınacağını ve ‘Uçkurcular’ olarak nitelendirdiği Atalay-Efkan-Davutoğlu’nun ise bu konuyu gündeme taşıyarak Binali Yıldırım’ı AKP içinde ‘sıfırlayacağını’ iddia etti.
 
TWEETLERİN ARDINDAN İZMİR’E OPERASYON
Fuat Avni’nin dün ortaya attığı iddiaların ise bir kısmı şu anda yaşanmış gözüküyor. Bu sabah 13 ilde eşzamanlı yapılan ve içlerinde İzmir’inde olduğu ‘paralel’ operasyonunda 30 polis memuru gözaltına alındı. Operasyon sürerken Binali Yıldırım’ın bacanağı hakkında ise henüz bir gelişme yok.
 
İşte Fuat Avni’nin iddiaları;
İzmir Emniyeti’ne yapılacak intikam operasyonunun ikinci nedeni daha vahim. Askeri Casusluk Davası’nda ortaya saçılan ‘sivil çamaşırlar’.
 
İzmir’deki askeri davayı yürüten emniyet mensupları bir çok kişiye ait yüzlerce yatak odası görüntüsü ele geçirdi.
 
Dosyadaki askerlerin yatak odası görüntüleri Tiran’ın çok hoşuna gitti. Her fırsatta askere belden aşağı vurmanın imkanını bulmuştu.
 
Tiran, avenesi ve medyası bu görüntüler nedeniyle askeri köşeye sıkıştırmıştı. Görüntülerin savunulur yanı yoktu ve asker sinmişti.
 
Hükümet, bu kozun keyfini bayağı sürdü. Ele geçirilen görüntülerde bazı bürokratların da olduğu tespit edilince keyifler alt üst oldu.
 
Bürokratların bel altı ilişkileri deşifre edildikçe Hükümet’in ve Havuz Medyası’nın davaya bakışı doğal olarak değişti.
 
Bürokratları yönlendiren tepe isimler kendilerinin de bel altı ilişkilerinin kayda alınıp alınmadığının tedirginliğini yaşadı.
 
AKP üst yönetimi kendi görüntülerini dosyadan sildirtmek için her yolu denese de başarılı olamadı. Davayı durdurmaya çalıştı o da olmadı
 
Dava ilerledi, iddianname kabul edildi ve yargılama başladı. Deliller ve görüntüler artık devletin kasasında yani adli emanetteydi.
 
Selam-Tevhid ve 17-25 Aralık delilleri takipsizlikle karartılsa da İzmir Davası mahkemece kabul edildiğinden delillere kimse dokunamıyor
 
Ulaşılamayan ve içlerinde kendi görüntülerinin olduğunu düşündükleri deliller bir şekilde itibarsızlaştırılmalı ve yok sayılmalıydı.
 
Önlem almazlarsa devletin kasasında olan o görüntülerin bir gün mutlaka ortaya çıkacağını biliyorlar. Operasyonun temel nedeni bu.
 
Polise operasyon yaparak delillerin güvenirliğini sarsmayı, yargılananları beraat ettirmeyi ve kasadakilerden kurtulmayı planlıyorlar.
 
Ortaya çıkmasından korktukları görüntülerden kurtulup askere de ‘Sizi savunuyoruz’ mesajı vererek onları yanlarına çekmeyi düşünüyorlar
 
Planları başarılı olmayacağı gibi yaptıkları hanelerine ‘adil yargılamayı etkileme suçu’ olarak yazılacak, fark etmeyecek kadar cahiller
 
Anlayacağınız İzmir Emniyeti’ne yapılacak operasyonun perde ardında ‘İki bacak, bir bacanak’ var.
 
***
 
Atalay-Davutoğlu-Efkan ekibi parti içi mücadelede Binali’yi bertaraf etmek için İzmir’de yapılacak operasyonu fırsata dönüştürüyor.
 
AKP Genel Başkanı ve başbakanın belirleneceği hafta İzmir operasyonu çerçevesinde Binali’nin bacanağı üzerinden yolsuzluklar konuşulacak.
 
Binali, ‘Bacanak’ olayını unutturmak için her şeyi yaparken Atalay-Davutoğlu-Efkan kliği bunu gündeme taşıyarak Binali’yi sıfırlıyor.
 
Uçkurcular (Atalay-Efkan-Davutoğlu) rüşvetçileri (Binali, Özel Kalem ve Bazı Danışmanlar) bertaraf ederken polis de meze oluyor.
 
***
 
Davutoğlu’nun uçkuru bağlı. Ama etrafındakiler ve onu başbakanlığa taşıyacak olanların uçkuru hiç bağlanmadı.
 
Uçkurcuların adamı Davutoğlu bakanlarla konuşmaya tenezzül etmeyecek kadar kibirlidir ve Bakanlar Kurulu’nca en nefret edilen şahıstır.
 
Gül-Arınç ekibi uzun zamandır Davutoğlu’nun görevden alınması gerektiğini Tiran’a iletirken şimdi Tiran adamı başbakan olarak atıyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.