Dolar 32,4448
%0.2
Euro 34,6400
%0.15
Altın 2.383,620
%0.14
Bist-100 10.046,00
%-0.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Fuar İzmir oldu 'Taban İzmir'

Fuar İzmir oldu 'Taban İzmir'

​İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin toplam 400 milyon lira yatırımla hayata geçirdiği Fuar İzmir projesi yeni bir ulaşım çilesini de beraberinde getirdi. Büyükşehir Belediyesi’nin Gaziemir’deki dev tesise ulaşım için hazırladığı trompet kavşak projesi için yıllardır Karayolları Bölge Müdürlüğü’nden beklenen onay gelmemesi üzerine başlayan yol krizi fuar açılışında patlak verdi. Fuara katılan yerli ve yabancı sektör temsilcileri ve vatandaşlar fuara yayan ulaşmak zorunda kaldı, katılımcılar zor anlar yaşadı. Fuar İzmir'de kavşağa onay bir türlü gelmeyince

  • Ege Postası
  • 25.03.2015 - 16:26
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği Türkiye’nin en nitelikli ve en büyük fuar projesi Gaziemir’deki “Fuar İzmir” projesi açılışında yaşanan trafik çilesi İzmirlilere adeta saç baş yoldurttu. Mermer Fuarı ile birlikte kapılarını açan dev komplekse akın eden vatandaşlar ve fuara katılan dünya çapındaki firmaların temsilcileri girişte yaşanan trafik sıkışıklığı nedeniyle araçlarında dakikalarca beklerken, geç kalanlar ise çareyi yürümekte buldu.
 
 
AÇILIŞTA TRAFİK ÇİLESİ YAŞANDI
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bitmek bilmeyen bürokrasi çilesi ve Ankara’dan gelmek bilmeyen onaylar, Gaziemir'de inşa edilen Fuar İzmir'e gelen ziyaretçileri yayan bıraktı. Büyükşehir Belediyesi’nin dev tesise ulaşımı kolaylaştırmak amacı ile hazırladığı trompet kavşak çözümü karayolları Bölge Müdürlüğü’nden bir türlü kabul görmeyince, fuarın açılışında açılışta trafik kaosu patlak verdi.
 
FUARA 15 GÜN KALA BAKANLIKTAN İZİN ÇIKTI
Gaziemir’deki yeni fuar alanında ilk ciddi sınavını Mermer Fuarı ile birlikte veren İzmir Büyükşehir Belediyesi yaşanan onay çilesinin de kurbanı oldu. Fuara ulaşımı rahatlatacak trompet kavşak yapımı için 2010 yılından bu yana Karayolları Bölge Müdürlüğü ile görüşmelerini sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, proje için çeşitli seferler yazılı talepte bulundu. Karayolları’nın planlarında var olan söz konusu kavşak için izin isteyen Büyükşehir, daha sonra projenin Gaziemir Kavşağı’na yakınlığı nedeni ile ret yanıtı alınca, alternatif çözümler için arayışa geçti. Ulaştırma Bakanlığı’na sunulan diğer proje askıda kalırken, belediyenin beklediği onay 10 Mart 2015’te geldi. Fuarın başlamasına yaklaşık 15 gün kala yazılı izni alan Büyükşehir Belediyesi,  plan, proje ve kamulaştırma gibi süreçler de dahil olmak üzere 1-2 yıl içinde trompet kavşakla giriş çıkışları düzenleyerek, Fuar İzmir'e ulaşımı planlandığı gibi yapılabilecek.
 


ALTERNATİF YOL DA ÇARE ETMEDİ
Yaşanan onay süreci nedeni ile çareyi fuara ulaşım için çevre yolunun altından başlayarak tesisin Akçay Caddesi'ne ulaşımını sağlayacak 950 metrelik bağlantı yolunda bulan Büyükşehir Belediyesi’nin aldığı önlemler de yetersiz kaldı. Sabah saatlerinde fuarın açılışına araçları ile gelen protokol üyeleri, yerli ve yabancı firmaların temsilcileri ve vatandaşlar çevre yolunda yaklaşık 1,5 kilometreyi bulan araç kuyruğu ile karşılaştı.
 
YILLARCA ONAY GELMEDİ
Geçtiğimiz ay içerisinde kenti ziyaret eden Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Eski Bakanı Lütfü Elvan, programı sırasında fuara giden otoyol bağlantısı konusunda belediyenin taleplerinin değerlendirmeye alındığını ve proje desteği verileceğini açıklamıştı. Konuyla ilgili olarak belediyenin trompet kavşak hazırlıklarını ve önerilerini değerlendiren Karayoları 2’inci Bölge Müdürlüğü, bağlantı yolları için detay projeleri hazırlamaya başlamıştı. Yine fuara ulaşan toplu taşıma için kritik öneme sahip ve ESBAŞ ile Yeni Fuar Alanı arasında yaklaşık 2 kilometreyi bulan Monoray projesi için de 8 ay kadar Karayolları’ndan uygunluk yazısı beklenmişti.
 
FUARA YOK, AVM’YE JET ONAY
Diğer yandan, yine geçtiğimiz yıl içerisinde otoyolun Balçova çıkışından Gaziemir’e giden aynı yol üzerinde hizmet veren alışveriş merkezinin iki ayrı yakasında bağlantıyı sağlayacak üst geçit projesi Karayolları tarafından kısa sürede onaylanmış ve köprü haftalar içerisinde tamamlanmıştı. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.