Dolar 32,3723
%-0.34
Euro 34,7305
%-0.22
Altın 2.398,210
%-1.01
Bist-100 10.209,00
%1.62

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Fosiller Aliağa'da sergileniyor

Fosiller Aliağa'da sergileniyor

İzmir'in Aliağa İlçesi'ndeki Ticaret Odası Sergi Salonu'nda açılan 'Yaşayan Fosiller' sergisinde milyonlarca yıl önce yaşamış canlıların fosilleri sergileniyor. Sergide bulunan 513 milyon yıllık Deniz Lalesi ve 95 milyon yıllık köpek balığı fosilleri yoğun ilgi gördü.

  • Ege Postası
  • 28.04.2016 - 15:37

Aliağa Belediyesi'nin katkılarıyla, Tabiat ve Kültür Varlıkları Tanıtma Derneği tarafından açılan fosil bilimi sergisinde yer alan ABD, Çin, Lübnan, Almanya gibi çeşitli bölgelerden bulunmuş bitki canlı fosilleri öğrenci ve vatandaşlar tarafından ilgi gördü. Bitki ve hayvanlara ait 40 parça fosil arasında 95 milyon yıllık köpek balığı fosili, 50 milyon yıllık Ringa Balığı fosili, 52 milyon yıllık aslan kafatası fosili, 29 milyon yıllık ayı kafatası fosili, 350 milyon yıllık Kambriyen Dönemi canlısı Trilobit fosili ve 513 milyon yıllık Deniz Lalesi fosili yer alıyor. 

Sergi hakkında konuşan Tabiat ve Kültür Varlıkları Tanıtma Derneği Başkanı Yusuf Öncül, çeşitli eğitim kurumlarında ve halka açık alanlarda Paleontoloji (Fosil bilimi) sergileri düzenlediklerini belirterek "Türkiye'de bulunan fosiller kültürel hazine sayıldığı için müzeler dışında sergilenmiyor. Dernek olarak bu eksikliği tamamlamayı amaçlıyoruz. Sergi alanındaki en eski fosil yaklaşık 513 milyon yıllık Trilobit fosili. Bunun yanında 3 milyon yıllık daha genç fosillere de yer verdik. Türkiye'de çok az bilinen bir bilim dalı olan Paleontoloji'yi ve halkın inceleme fırsatı bulamadığı fosillerin olduğu sergimizin Aliağalılar tarafından beğenileceğini umuyoruz" dedi.

Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz, sergiyi herkesin gezmesi gerektiğini ifade ederek, "Tarihi görmek, tarihe dokunmak güzel bir duygu. Bu konuda Türkiye'de olsun dünyada olsun bilinen elde olan fosillerin kim bilir kaç milyarda biridir. Buna rağmen burada nesli tükenmiş bazı canlıları arkadaşlarımız göstermiştir. Günümüze gelen sağlam fosilleri gördük. Seyrederken hepsinde şunu gördük 150 milyon, 160 milyon önceki o bitkinin şekli, canlıların şekli nasılsa bugün de aynı hiç değişen bir şey yok. Dolayısıyla insan onu hissediyor. Tarihin derinlerine yolculuğa çıkarak gülümseten bir faaliyet olmuştur. Güzel bir fırsat, herkesin görmesi gereken bir sergi olmuş. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Aliağa Ticaret Odası Sergi Salonu'nda, 28-29 Nisan tarihleri arasında açık olacak olan sergi 08.30 ile 17.30 saatleri arasında tüm vatandaşlar tarafından ziyaret edilebilecek. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.