Dolar 32,3791
%0.19
Euro 35,0153
%-0.14
Altın 2.325,780
%0.23
Bist-100 9,10
%0.19

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Foça rüzgarıyla yelkenler fora!

Foça rüzgarıyla yelkenler fora!

“Foça Regata” bir hayli zevkli, çekişmeli ve seyir zeyki yüksek yarışlara sahne oldu...

  • Ege Postası
  • 06.07.2015 - 16:24
İZMİR - 3-4-5 Temmuz 2015 tarihlerinde Foça’da gerçekleştirilen “Foça Regata Yat Yarışları” katılan tekne sayısının beklenenden az olmasına karşın, zevkli ve çekişmeli bir mücadeleye sahne oldu.

Foça Yelken ve İhtisas Kulübü ile Foça Belediyesi tarafından “1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Kutlamaları” kapsamında düzenlenen “Foça Regata Yat Yarışları”nda, Çeşme, Dikili, Urla ve Foça’dan katılan 15 tekne start aldı.

Foça Regata şampiyonları için, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ’ın da katıldığı bir tören düzenlendi.



Destek 1 sınıfında; 1’inci: Çeşme Sailing Lady Sun, 2’inci: Scorpio, 3’üncü: Gia,
Destek 2 sınıfında; 1’inci: Sun N Fun, 2’inci: Blue Note, 3’üncü: Poyraz 6,
Destek 3 Sınıfında; 1’inci: Saygılı, 2’inci: Undine, 3’üncü: Kıvılcım,
Ahşap Sınıfında; 1’inci: Auriga, 2’inci: İşkine, 3’üncü: Rembetiko, olarak sıralandı.

Yalnızca Regata Yarışları’nda değil, ilçede yapılan tüm yelken yarışlarına destek verdiğinin altını çizen FYİK Başkanı Reşit Çınarlı, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ’a teşekkür şilti verdi.



Başkan Gökhan Demirağ; “Foça Yelken ve İhtisas Kulübümüzü başarılarından ötürü kutluyorum. Gerçekten ülkemizdeki en güzide kulüplerimizden bir tanesi. Biz Foça Belediyesi olarak onların her zaman arkasındayız. Onların rüzgarı olmaya hazırız! Birlikte nice başarılara imza atacağız” dedi.

Yarışmanın birinci gününde düşüncelerini aktaran Başhakem Ali Turan Yılmazkoç; “Atatürk Adası’ndan, Fener Adası dönüşlü 14 millik güzel bir yarışımız var. Foça’da her zaman olduğu gibi yine güzel bir poyraz-yıldız rüzgarımızla 16-17 knot hızıyla yarışlarımız yapılacak. Yarın yine aynı şekilde yarışlar devam edecek. 25 yıldan beri düzenlenen bu organizasyon, yöre yatçılarına ve Foçamıza büyük katkısı olan bir yarış. Genç sporcuların yetişmesinde, ileriki yıllardaki yat yarışçılığında ve center board’taki gelişimin de bir temeli. O yüzden bu yarışı önemsiyoruz. Tüm yarışçıları bu yarışta ağırlamak, güzel Foçamızı tanıtmak en büyük dileğimiz. Herkese katkılarından ve katılımlarından dolayı çok teşekkür ederiz” dedi.

“Foça Regata Yat Yarışları” Hakem Komitesi’nde; Ali Turan Yılmazkoç-Başhakem, Gül Yılmazkoç-Sekreter, Tansel Katipoğlu-Start Hakemi, Rüya Katipoğlu-Finiş Hakemi ve Sedat Temelli-Başhakem Yardımcısı, Protesto Kurulu Başkanı görev aldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.