Dolar 32,3728
%0.17
Euro 35,0404
%-0.07
Altın 2.326,620
%0.27
Bist-100 9,14
%0.66

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Foça 'medikal turizm' için en güçlü aday

Foça 'medikal turizm' için en güçlü aday

“Medikal Turizm” alanları bulmak için Rusya’dan ülkemize gelen gazeteci ve turizmcilerden oluşan keşif heyeti Foça’yı ziyaret etti.

  • Ege Postası
  • 28.02.2015 - 14:58
İZMİR- Moskova’dan gelen beş kişilik heyet, ülkemizdeki sağlık kurumlarını ve işbirliği fırsatlarını yerinde değerlendirmek için yaptıkları gezi programının final bölümünde Foça’yı da ziyaret etti.

Foça Belediye Başkanlığı makamında misafir edilen heyet, daha sonra; Belediye Başkanı Gökhan Demirağ ve eşi Derya Demirağ eşliğinde Foça’yı gezdi.

Estetik ameliyatlar, organ nakli vb. tıbbı operasyonlar geçiren kişilerin müdahale sonrası rehabilite sahası olabilecek turizm alanlarını ve kentleri keşif etmek amacıyla incelemeler yapan heyet; Foça’nın ideal hava koşulları ile temiz ve güzel doğasını “medikal turizm” açısından son derece uygun buldu. 

Foça’nın mitolojik geçmişinden ve arkeolojik değerlerinden de oldukça etkilenen Rus misafirler, “medikal turizm” için çok uygun bir alan olduğu görüşünde birleştiler.

Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, konuk ekibin, Büyük Tarihçi Heredot’un Foça için söylediği “Onlar kentlerini, bizim yeryüzünde bildiğimiz en güzel gökyüzü ve en güzel iklimde kurdular...” ifadesinden ilham aldıklarını söyledi.

Mayıs ayında yeniden Foça’yı ziyaret edeceklerini söyleyen heyet, yeniden geldiklerinde Foçalı turizmcilerle görüşerek, konuyla ilgili önerilerini ve tekliflerini değerlendireceklerini söylediler.

Moskova Kültür ve Tanıtma Müşavirliği ile İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından düzenlenen gezi programı; 23-28 Şubat 2015 tarihlerinde İzmir, Selçuk, Efes, Bergama ve Foça’da gerçekleşti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.