Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Foça'da gözaltına alınan 206 askerden 100'ü serbest

Foça'da gözaltına alınan 206 askerden 100'ü serbest

Darbe girişimin ardından başlatılan soruşturma kapsamında, İzmir Foça Donanma Deniz Üs Komutanlığı’nda gözaltına alınan 206 askerden 100'ü, Cumhuriyet Savcısı'nın talimatı ile serbest bırakıldı.  Foça'da gözaltına alınanlar hakkında flaş gelişme

  • Ege Postası
  • 27.07.2016 - 15:43

İZMİR -  Darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında, Foça Deniz Üs Komutanlığı'nda gözaltına alınan 206 askerden 100'ü, ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimin ardından soruşturma kapsamında, geçtiğimiz Pazar günü Teröre Mücadele Şube ekipleri, Foça Donanma Deniz Üs Komutanlığı’nda bir arama yapmış, Amfibi Piyade Tugay Komutanlığı ve Çıkarma Filo Komutanlığı bünyesindeki 206 asker gözaltına alınmıştı. Foça Donanma Deniz Üs Komutanlığı’nda, bazı dosyalar, hard disk ve belgelere el koyulmuştu. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde ifadesi alınan 100 asker, Cumhuriyet Savcısı'nın talimatı ile serbest bırakıldı. 106 askerin ifade alma işlemlerinin devam ettiği bildirildi.

Foça Deniz Üs Komutanlığı'nda görevli 206 subay ve astsubay gözaltına alınmış, 15 Temmuz gecesi, üsteki gemileri denizde açığa çektikleri ileri sürülmüştü.

MUĞLA İMAMINI İMAM EVİNDE SAKLAMIŞ

Öte yandan, İzmir’in Tire ilçesinde FETÖ terör örgütü ile bağlantısı olduğu iddia edilen toplam 6 kişi savcılık ifadelerinin ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi. 
FETÖ'nün 15 Temmuz akşamı darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturmada, Tire'de, polis tarafından gözaltına alınan esnaf Ömer A, Fevziye Kız Öğrenci Yurdu yöneticilerinden esnaf Abdurruhman Ö., İlçe Tarım Müdürlüğü’nde Veteriner Yunus Ç., cami müezzini Üzeyir T., öğretmenler Nurdoğan T. ve Kahraman C. çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı. 
İlçede 2 eğitim kurumu ile 2 öğrenci yurdunda geniş çaplı aramalar yapıldı. Ele geçirilen belge ve dokümanlara incelenmek üzere el konuldu. Tire’de yakalanan FETÖ'nün Bodrum imamı Çağrı Acar’ı evinde sakladığı gerekçesiyle, imam Mehmet M. gözaltına alındı. Polis ve jandarmaya, bazı kimselerin çöp ve araziye terör örgütüne ait kitapları ve dergileri attığı yönünde çok sayıda ihbar ulaştı. (İHA)

Tire'de soruşturma bilançosu: 6 tutuklama

İZMİR'in Tire İlçesi'nde, darbe girişimi sonrası başlatılan soruşturma kapsamında bugüne kadar gözaltına alınan 20 kişiden 6'sının tutuklandığı açıklandı. 

Darbe girişimi sonrası Tire'de belli aralıklarla 20 kişi gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından peyderpey adliyeye sevk edilen zanlılardan esnaf Ö.A., Fevziye Kız Öğrenci Yurdu yöneticilerinden A.Ö., İlçe Tarım Müdürlüğü'nde Veteriner Y.Ç., müezzin Ü.T., öğretmenler N.T. ve K.C., sevk edildiği adliyede tutuklandı. Diğer gözaltına alınanların ise serbest kaldığı öğrenildi. 

Ayrıca son olarak yine kentte yakalanan ve Muğla Emniyeti'ne teslim edilen, "FETÖ"nün "Muğla İmamı" olduğu öne sürülen Çağrı Acar'ı evinde sakladığı gerekçesiyle görevden uzaklaştırılan İmam M.M.'nin ise yeni gözaltına alındığı belirtildi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.