Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Flaş! Kanaltürk ve Bugün televizyonlarına operasyon

Flaş! Kanaltürk ve Bugün televizyonlarına operasyon

Bugün TV, Kanaltürk gibi televizyon kanalları ve Bugün gazetesinin sahibi olan Koza İpek Holding'e sabah erken saatlerde çok sayıda polis eşliğinde operasyon başlatıldı. Holdinge bağlı İpek Üniversitesi'nde ve Koza İpek Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek'in Ankara'daki evinde de arama yapıldı. MASAK ekipleri dört sayfalık arama emri ile operasyona başladı. Baskının teröre finansman suçlamasıyla başlatıldığı öne sürüldü.

  • Ege Postası
  • 01.09.2015 - 09:29
Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Koza İpek Holding'e ait  20'nin üzerinde şirkette arama başlattı.       

Ekipler, Koza İpek Holding'e ait çeşitli alanlarda faaliyet gösteren 20'nin üzerinde şirkette arama başlattı. Aramalarda, şirketlerdeki evrak ve bilgisayarlara el konuldu.

Aramalardan bir tanesi de Yenimahalle'deki Koza İpek Holding Yönetim Kurulu'nun bulunduğu binada yapıldı.  

ESKİ SPK BAŞKANI: MAKUL ŞÜPHEYLE HAREKET EDİYORLAR 
Eski SPK Başkanı Doğan Cansızlar, "Bu olayda makul şüphe kavramı da ele alınarak, "Siz bir terör şirketine destek veriyorsunuz' iddiasıyla baskın yapıldı. Maddi bir kanıtı da gerek yok, makul şüphe ile hareket ettiler. Herhangi bir yardım operasyonu, terör örgütlerine destek şüphesiyle inceleme altına alınabiliyor" dedi.

Koza İpek Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek'in Ankara'daki evinde de arama yapıldığı bildirildi.

Aramalar sırasında çok sayıda çevik kuvvet polislerinin güvenlik önlemi aldığı görüldü.


Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) finans desteği sağladığı iddiasıyla Koza İpek Holding'in 23 şirketinde arama başlatıldığı belirtildi.


MASAK'ın dört sayfalık bir arama emriyle baskınları başlattığı ifade ediliyor.



Televizyon kanalarında yer alan haberlerde, MASAK ekiplerinin Koza-İpek Grubu genel merkezinde arama yaptığı ifade edildi.



KANALLARDA DA ARAMA YAPILIYOR
Kanaltürk ve Bugün televizyonlarının Ankara temsilciliklerinde de arama yapılıyor.


İPEK ÜNİVERSİTESİ DE ARANIYOR
Mali şubeye ait ekiplerin, Ankara Dikmen'deki İpek Üniversitesi'nden de arama başlatıldı.

AKIN İPEK'İN EVİ DE ARANIYOR
Koza İpek Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek'in Ankara'daki evinde de arama yapılıyor.

GRUBUN FAALİYET ALANLARI
Koza-İpek Holding olarak bilinen grup medya, enerji, madencilik gibi alanlarda faaliyet gösterirken, Fethullah Gülen cemaatine yakınlığı ile biliniyor




HALKA AÇIK ŞİRKETLERİ
Grup bünyesinde Koza Altın, Koza Madencilik, İpek Doğal Enerji şirketleri halka açık işlem görüyor.


ILICAK: ARTIK SON HAMLEYİ YAPIYOR 
Bugün gazetesi yazarı Nazlı Ilıcak, Samanyolu Kanalı'na verdiği demeçte,"Bunlar gelip geçici. Seçimlere giderken zaten 7 Haziran seçimlerine giderken de bunları deneyecekti. Artık son hamle yapılıyor. Son derece pervasızca hareket ediyorlar. Bütün herkes nasıl bir cadı avı başlattıklarını görüyor. Sayın Cumhurbaşkanımız tek bir amacı var. Yolsuzluk dosyalarının hesabı sorulmasın. Türkiye'yi ateşe attı. Bu yolsuzluk dosyalarının hepsinin hesabı er geç verecek. Bugün gazetesinin manşeti iddialıydı. Belki de bardağı taşıran damga bu özgür habercilik oldu. Ne yaparsak susmuyor dediler ve son çare bunu buldular" dedi.


BASKIN CANLI YAYINDA
Gruba ait televizyon kanallarında baskın canlı yayında tartışılıyor.




İGC'den operasyon tepkisi
 
İZMİR Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen, Koza İpek Grubu'na yönelik polis baskınıyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, "Türkiye tıpkı 12 Eylül dönemindeki gibi güne ne yazıkki yeni bir utanç verici baskınla uyanmıştır. 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde 'intikam' duygusuyla yapılan halkın arasına kin ve nefret tohumları eken bu baskını ve medyaya yönelik tüm algı operasyonlarını kınıyoruz" dedi.

Baskını zaten olmayan basın ve ifade özgürlüğüne yönelik öldürücü bir darbe olarak niteleyen Başkan Dikmen, demokrasi ve basın özgürlüğünün ağır bir darbe daha aldığını söyledi. İpek Medya Grubu'na yönelik baskının, 'siyasi iktidarın kendinden olmayanı bitirmeye yönelik utanç verici hamlelerinden biri' olduğunu savunan Dikmen şu görüşleri dilegetirdi;



"Bu baskın muhalif yayın yapan tüm basın kuruluşlarına yönelik bir gözdağı verme girişimidir. Türk medyası Abdülhamit Dönemi'nde bile yaşanmayan sansür girişimleriyle karşı karşıyadır. Ancak gözünü kin bürüyenler, medyayı susturmaya çalışanlar şunu bilsin ki; özgür medya asla susmayacak, asla susturulamayacak. Bütün bu yaşananlar karşısında kör, sağır, dilsizi oynayanlar da gelecek de birer utanç abidesi olarak anılacaktır. İpek Medya Grubu'na yönelik baskını kınıyor, hiç yaşanmasaydı dediğimiz bu utanç verici girişimden bir an önce vazgeçilmesini bekliyoruz."

Dikmen, erken genel seçimler öncesinde yapılan baskının halkın gerçekleri öğrenmesinin önüne geçmek ve muhalif medyaya 'ayar' vermek amacı da taşıdığını belirterek, her ne gerekçe üretilmeye çalışılırsa çalışılsın demokrasi ve basın özgürlüğüne yönelik bu saldırının halka ve dünyaya açıklanamayacağını sözlerine ekledi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.