Dolar 32,1994
%-0.01
Euro 35,0191
%0.03
Altın 2.499,120
%-0.06
Bist-100 10.743,00
%0.93

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Flaş! İkinci öğretim saatlerine 'Özgecan' ayarı

Flaş! İkinci öğretim saatlerine 'Özgecan' ayarı

İkinci öğretim ders saatlerini üniversiteler ayarlayacak

  • Ege Postası
  • 19.02.2015 - 17:38
İkinci öğretim ders saatlerinin düzenlenmesi ile ilgili gelen şikayetler üzerine çalışma başlatan YÖK, birinci öğretimlerin ardından hemen ikinci öğretim derslerinin başlayabileceğini, hafta sonları da ders yapılabileceğini açıkladı.

Öğrencilerin görüşlerinin de dikkate alındığı belirtilen açıklamada, “Birinci öğretim derslerinin bitimini takiben ikinci öğretim derslerine başlanabilir, gerektiğinde hafta sonları da ders konularak ikinci öğretim ders saatlerinin üniversiteler tarafından düzenlenebilir. İkinci öğretim dersleri için herhangi bir başlangıcının belirlenmesi yükseköğretim kurumlarımıza bırakıldı. Üniversitelerimizin bu ve buna benzer konularda tasarrufta bulunabilmelerinin yolunu -tedrici olarak- açmanın doğru olduğunu düşünüyoruz” denildi.
Mersin Tarsus’ta üniversite öğrencisi 20 yaşındaki Özgecan Aslan’ın bıçaklanarak öldürülmesi ve yakılması, ikinci öğretimde okuyan üniversite öğrencilerinde korkuya neden olmuştu.  Çok sayıda öğrenci sosyal medya üzerinden ders saatlerinin yeniden düzenlenmesini istemişti. YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç ise, önceki gün sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, “Bize sosyal medya, elektronik posta ve faks yoluyla ulaşan özellikle kız öğrencilerimizin, son günlerde yaşanan üzücü hadisenin de etkisiyle ikinci öğretim derslerinin başlama ve bitiş saatlerine ait şikayetleri üzerine, konuyu tekrar ele almaya karar verdik” demişti.
      
İkinci öğretimle ilgili kararın, 4 Haziran 2014’te alındığını belirten Saraç, “İkinci öğretimde okuyan öğrencilerimizin bir kısmının çalışan kişiler olması gibi meselenin birden fazla yönü bulunmaktadır. Bununla birlikte önceliğimiz öğrencilerimiz ve onların huzurlu bir şekilde eğitim almalarıdır. Kısa süre içerisinde konuya ait karar alacağımızı umuyorum.” (Hürriyet) 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.