Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Fiyat istikrarı için planlı üretim

Fiyat istikrarı için planlı üretim

İzmir'in Tire ilçesindeki Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük, son dönemde artan et ve süt fiyatlarıyla ilgili olarak endişelenecek bir durum olmadığını söyleyerek üretimdeki potansiyelin kullanılarak krizin aşılabileceğini ve planlı üretimin şart olduğunu dile getirdi. Et ve süt fiyatları artacak mı'

  • Ege Postası
  • 07.02.2016 - 11:10
Türkiye'nin nüfus kapasitesinin iki katında insanı doyurabilecek potansiyele sahip olduğunu dile getiren Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük, fiyattaki istikrarın üretimde planlama ile sağlanabileceğini söyledi. Eskiyörük, “Ülkemiz iki katından fazla hayvanı besleyecek kaynaklara sahip fakat hala ithalat yapılıyor. Doğu'daki meralarımız bomboş iken yabancıdan canlı hayvan almak Türkiye'nin ayıbıdır. Rahatlıkla ihracat yapabiliriz. Türkiye'de kayıt dışı üretim var. Ne kadar üretim yapıldığı bilinmeden planlama da yapılamıyor. Bu planlama yapılamadan fiyatta istikrar sağlanamaz" dedi. 


Fiyat istikrarının sağlanması için üretimin planlanması gerektiğinin altını çizen Eskiyörük, Türkiye için et ve süt ürünleriyle ilgili olarak endişelenecek bir durum olmadığını belirterek “Meralarımız büyükbaşa değil küçükbaşa uygun. Hem bakımı daha kolay hem altyapı istemiyor. Bu yüzden koyun, keçi sütünü sevdirmeliyiz. Küçükbaş ürünlerinin ihracatı da daha kolay. Et ve sütü ihtiyacımız kadar üretmeliyiz. Üretimdeki planlama ile üreticinin de istikrarlı gelir elde etmesi sağlanabilir" diye konuştu. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.