Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Fırın işçileri işlerini geri istiyor

Fırın işçileri işlerini geri istiyor

İzmir'de bazı ekmek fırını işletmecilerinin yükselen üretim maliyetini gerekçe göstererek işten çıkardığı fırın çalışanları işlerine geri dönmek istiyor. 

  • Ege Postası
  • 09.03.2018 - 09:15

İzmir Fırın İşçileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Deniz, dernek merkezinde düzenlediği basın toplantısında kent genelinde bazı fırın işletmecilerinin rekabet edebilmek için ekmek fiyatlarını düşürdüğünü öne sürerek, bunun karşılığında artan ekmek üretimi maliyetini işçileri işten çıkararak telafi etme yolunu seçtiğini iddia etti.

Deniz, bugüne kadar aynı gerekçeyle 6 meslektaşının işten çıkarıldığını savunarak, "Bizler verilmeyen haklarımızı aramak ve birlik beraberliğimizi tesis etmek için derneğimizi kurduk ancak son zamanlarda haklarımızı almak bir yana çalışan arkadaşlarımızın işten çıkarılmasıyla karşı karşıya kaldık." dedi. 

Bazı zincir marketlerin sattığı ekmeği kendi üretmeye başlamasıyla fırınların bunlarla rekabet edebilmek için ekmek fiyatlarını indirdiğini dile getiren Deniz, şöyle devam etti:

"Zincir marketlerin furyasını kapılıp ekmek fiyatlarını düşüren firmalar, maliyetlerini düşürmek adına işçi arkadaşlarımızı işten çıkarmak gibi yollara başvurdular. İşsiz kalan arkadaşlarımızın mağduriyetiyle birlikte çalışan arkadaşlarımızın da iş yükü ağırlaştı. Artık ekmek üretiminde her olumsuzluğun biz işçilere yansıtılmasından sonra dere rahatsızız. Fırın işçileri olarak İzmir Fırıncılar Odası Başkanı Nejdet Durmuş'u göreve çağırıyoruz." (AA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.