Dolar 32,3986
%0.12
Euro 34,8080
%0.05
Altın 2.397,440
%0.03
Bist-100 10.209,00
%1.62

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Fırat’tan Ali Engin uyarısı

Fırat’tan Ali Engin uyarısı

CHP Narlıdere İlçe Başkanı Şahin Fırat, Ali Engin’in ilçe belediye başkan adayı olarak açıklandığını hatırlattı, bu süreçte, parti ve kararlarının tartışılmaması uyarısında bulundu. Tepkilerin dinmemesi üzerine açıklama yaptı

  • Ege Postası
  • 01.02.2019 - 16:28

CHP Narlıdere İlçe Başkanı Şahin Fırat, aday atamalarının ardından, Narlıdere’de dört gündür devam eden tepkilere yönelik basın açıklaması yaptı. Fırat, ilçe yönetimi, kadın ve gençlik kolları, belediye meclis üyelerinin de katıldığı açıklamada, Narlıdere Belediye Başkan Adayı Ali Engin’in, il başkanlığı deneyimi olduğunu hatırlatarak, “Yaşanan bu sürecin tartışılması ve konuşulması gereken yerler partimizin danışma kurulları kongreleri ve kurultaylardır” dedi.  

Narlıdere adayının belirlenmesi noktasında bizzat örgüt tarafından yaklaşık 6 hafta boyunca alan taraması yapıldığını, aday adaylarının geçmiş dönemlerde partiye bağlılığı, aldığı görevler, partinin yerel ve genel seçimlere katkıları incelenerek elde edilen bilgi ve bulguların parti hiyerarşisi takip edilerek yetkililere bildirildiğini belirten İlçe Başkanı Fırat, “Bu süreçte, Narlıdere ilçemizde 8 aday adayı, kurultaydan sonra partimizin en yüksek karar organı parti meclisimizin 28 ocak 2019 tarihli kararı ile Narlıdere belediye başkanlığı için yapılan atamaya tepki olarak partimizi, ilçe örgütümüzü kamuoyunda yıpratacak girişimlerde bulunarak sosyal medya, yerel basın ve internet gazeteciliği üzerinden farklı resim ve söylem paylaşımları ile Parti Meclisi’nin takdir ve iradesine karşı bir duruş sergilemiştir. Bu 8 aday adayımızdan altısı bu girişimin doğru olmadığı, partimizin yetkili kurullarının takdirinin mutlak olduğu ve bu iradeye saygı gösterilmesi gerektiğini ifade ederek yerel seçimlerde adayımız ile birlikte partimizin başarısı için çalışacaklarını beyan etmişlerdir” dedi.

Parti tüzüğünün, parti programına, tüzük kurallarına, kurultay ve yetkili organların kararlarına aykırı davranılmamasının emrettiğini kaydeden Fırat, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu nedenle 28 ocak 2019 tarihli Parti Meclisi kararı ile ilçemiz belediye başkan adaylığına sayın Ali Engin atanmıştır. adayımız 3 yıl CHP İzmir il başkanlığı döneminde Narlıdere de dahil olmak üzere 30 ilçemizde partimiz adına etkin siyasi çalışmalarda bulunmuş, partimizi ve 30 ilçemizi 2014 yerel seçimlerine hazırlamıştır. Yine sayın adayımız Parti Meclisimiz kararı ile 2 dönem İzmir milletvekili adayı gösterilmiştir. CHP üyesi olmanın en yüksek bilinci, ülkemizin neresinde olursa olsun parti yetkili organlarımızca verilen tüm görevleri sorgulamadan en iyi şekilde yerine getirmektir. Hele hele ülkemizin içinde bulunduğu bu zorlu süreçte, AKP zihniyetinin yaşam alanlarımızı, özgürlüklerimizi ve demokrasiyi daralttığı bir dönemde bu gerekçe ile partimizin çeşitli kademelerinde görev yapmış olan adayımızın kendisine verilen bu görevi yerine getirmeme gibi bir iradesi söz konusu olamaz.

Açıkladığımız gerekçelerle, ilçe örgütümüz Parti Meclisimizin kararını yerine getirmek, partimizi 31 mart 2019 yerel seçimlerine hazırlamak, yerelde iktidarımızın en yüksek seviyede temsil edilmesini sağlamakla mükelleftir. Yaşanan bu sürecin tartışılması ve konuşulması gereken yerler partimiz danışma kurulları, kongreleri ve kurultaylardır. Bu nedenle Narlıdere ilçemiz parti üyelerimizle birlik beraberlik ve dayanışma içerisinde enerjimizi akp nin karanlık zihniyetine karşı kullanmak zorundayız.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.