Dolar 32,4772
%-0.19
Euro 34,9495
%0.35
Altın 2.436,550
%0.55
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun ölümüyle ilgili bomba iddia

Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun ölümüyle ilgili bomba iddia

Ege Üniversitesi’nde çıkan kavgada bıçaklanarak hayatını kaybeden Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun avukatlarından, MHP Genel Merkez Disiplin Kurulu Üyesi de olan Mehmet Bahadır Akyüz, çarpıcı iddialarda bulundu. Akyüz, Çakıroğlu'nun planlı bir cinayete kurban gittiğini ileri sürdü.

  • Ege Postası
  • 26.02.2015 - 18:00
 Çakıroğlu’nun PKK terör örgütü tarafından uzun süredir ölümle tehdit edildiğini, örgütün yayın organlarında fotoğrafı ve açık ismi verilerek hedef gösterildiğini belirten Av. Akyüz, planlı bir cinayete kurban gittiğini ileri sürdü. Olaydan önce Çakıroğlu’nun üniversite rektörlüğüne, ölüm tehditleri aldığı ve okula rahat gidip gelemediğine dair dilekçe yazdığını ancak hem üniversite yönetiminin hem de emniyet yetkililerinin hiçbir tedbir almadığını ileri sürdü.
 
Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi son sınıf öğrencisi ve okulun Ülkü Ocakları temsilcisi olan 22 yaşındaki Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun öldürüldüğü olaydan sonra üniversitede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı. Bu tedbirlerin olaydan önce alınması gerektiğini ifade eden Mehmet Bahadır Akyüz, “Fırat kardeşimiz, PKK terör örgütü tarafından bu olaydan çok önce ciddi ölüm tehditleri alıyordu. Fırat, aldığı ölüm tehditlerinden dolayı okula uzun süredir gidemiyordu. Gittiğinde birçok sıkıntıyla karşılaşıyordu. Fırat kardeşimiz, bu konuyla ilgili üniversite yönetimine durumunu anlatan dilekçe yazdı ama gerek üniversite yönetimi gerekse emniyet yetkilileri bu konuda bir tedbir almadı.” dedi.
 
Çakıroğlu’nun sıradan bir karşıt görüş olayı sonucu öldürülmediğini, PKK terör örgütü üyeleri tarafından planlanarak şehit edildiğini ileri süren Av. Akyüz, “Biz Milliyetçi Avukatlar Grubu olarak, ilk andan itibaren olaya müdahil olduk. Aileyle görüştük. Ardından olayı bizzat yaşamış olan insanlarla görüştük. Dosyada gizlilik kararı bulunduğu için içerikle ilgili herhangi bir ayrıntı veremiyoruz ancak kamuoyunda birtakım iddialar dolaştı. İşte, Fırat kardeşimizin kendi kendini bıçakladığı, arkadaşları tarafından bıçaklandığı veya orada bir kazaya kurban gittiği biçimindeki ifadeler gerçeği yansıtmıyor, zira Fırat, bu olaydan çok önceden itibaren ciddi ölüm tehditleri alan bir kardeşimizdi.” dedi.
 
'NE POLİS NE REKTÖRLÜK ÖNLEM ALDI'
 
Av. Mehmet Bahadır Akyüz, Çakıroğlu’nun ölüm tehditleri yüzünden uzun süredir okula gidemediğini belirterek, “Bu konuyla ilgili, gerek MHP İzmir milletvekillerinin Meclis'te vermiş oldukları soru önergeleri gerekse MHP Bornova İlçe Teşkilatı’nın ilçede bulunan emniyet yetkilileriyle yapmış olduğu görüşmeler, bunların hepsi devletin arşivinde mevcuttur. PKK terör örgütünün yayın organları tarafından isim verilerek, fotoğraf paylaşılarak bu arkadaşımızın hedef gösterildiği ortadadır.” dedi.
 
'EDEBİYAT FAKÜLTESİ, KURTARILMIŞ BÖLGE OLDU'
 
Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nin, terör örgütü PKK yandaşları tarafından adeta "kurtarılmış bölge"ye çevrildiğini, üstelik bütün bunların hem rektörlüğün hem de polisin gözleri önünde yapıldığını ileri süren Av. Akyüz, Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun öldürüldüğü olayla ilgili şu bilgileri verdi: “Olay incelendiğinde, terör örgütünün almış olduğu kararla Fırat Yılmaz Çakıroğlu’na karşı bir eylem yapılmasını planladığı ortaya çıkıyor. Bu plan doğrultusunda Ege Üniversitesi’nde, özellikle de çok büyük bir yönetim zafiyetinden yararlanılarak örgütlenme gerçekleştirilmiş ve bu örgütlenme içinde adeta kurtarılmış bölge haline getirilen Edebiyat Fakültesi’nde terör örgütünün militanları ve sempatizanları yerleşerek, kümelenerek orayı adeta ele geçirmişler. Bunların hepsi de maalesef emniyet yetkililerinin ve rektörlüğün gözü önünde cereyan ediyor. Bu durum karşısında okula gidemeyen Fırat kardeşimiz, okula gidip imzalarını atmak istemiş. Okulu bitirmesine iki üç ay kalmıştı ve oldukça yüksek not ortalamasına sahipti fakat hakkında birçok ölüm tehdidinin olduğunu düşünerek bir grup arkadaşı ona eşlik etmek istemişler ve beraberce okula gitmişler. Okula gittikten sonra yaşananlar ise tamamen örgütün yapmış olduğu provokasyon ve planlama neticesinde önce bir şişe, taş ve sopalarla bir PKK’lı grup tarafından saldırı gerçekleşiyor. Ardından bu grup, çeşitli yönlere doğru dağılıyor. Dağılırken Fırat ve bir iki arkadaşı, diğer gruptan muhtemelen PKK örgütünün sempatizanları tarafından çağrılarak, tahrik edilerek ayrı bir yere çekiliyor ve kameraların görüş alanında olmayan kapalı bir kafeteryanın içerisine kadar Fırat, tek başına bu şekilde sürükleniyor. Fırat içeriye girdiği anda da şu an tutuklu bulunan katil zanlısı Nurullah S. isimli kişi, Fırat’ı bir kez değil, altı yedi yerden bıçaklıyor. Bıçakların vurulduğu yerleri incelediğimiz zaman bilinçli olarak atardamara, ciğerlere ve bacaklara vurulduğunu gördük. Ana damarın kesilmesi ve ciğere gelen bıçak neticesi iç kanama meydana gelmiş ve bu ağır şartlar nedeniyle Fırat kardeşimiz maalesef hayatını kaybetmiştir. Katilin, muhtemelen dağ kadrosu tarafından görevlendirilen eğitimli bir terörist olduğuna inanıyoruz

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.