Dolar 32,2081
%-0.11
Euro 34,8604
%0.17
Altın 2.446,320
%0.57
Bist-100 10.219,00
%-0.49

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Fethiye'nin İl olma inadı sürüyor

Fethiye'nin İl olma inadı sürüyor

Fethiye İl Olsun Hareketi, 110 bin imza topladı

  • Ege Postası
  • 25.03.2015 - 13:47
MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde 38 sivil toplum kuruluşunun desteğiyle kurulan 'Fethiye İl Olsun Hareketi', toplanan 110 bin imzayı sunmak ve 140 bin 509 nüfuslu ilçenin, il olma isteğini anlatmak için Başbakan Ahmet Davutoğlu'dan randevu talep edecek. 

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası, Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Fethiye Kent Konseyi ve Fethiye Otomobilciler ve Şoförler Odası başta olmak üzere 38 sivil toplum örgütünün desteğiyle geçen 23 Şubat'ta kurulan 'Fethiye İl Olsun Hareketi' ikinci kez toplandı. Fethiye Belediyesi Toplantı Salonu'nda Belediye Başkanı DP'li Behçet Saatcı önderliğinde yapılan toplantıya harekete destek veren sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. Görüşleri alınan katılımcılar kampanyanın şimdiye kadar çok başarılı şekilde yürütüldüğüne dikkati çekerek, kampanyanın geleceği konusunda birlikte hareket etme kararı aldı.

İL OLMA İSTEĞİ ANKARA'DA ANLATILACAK

Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Fethiye'nin il olma isteğinin Ankara'da anlatılması gerektiğini kaydetti. Başbakan Ahmet Davutoğlu'dan randevu isteyeceklerini aktaran Başkan Saatcı, İçişleri Bakanlığı ve Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü'ne de giderek bugüne kadar toplanan 110 bin imzayı sunacaklarını söyledi. Siyasi partilerle de görüşmek istediklerini aktaran Başkan Saatcı, "Biz bir yol haritası çizdik. Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'na, İçişleri Bakanımız Sebahattin Öztürk'e, Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü'ne, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanlığı'na, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanlığı'na, Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanlığı'na ve diğer siyasi partilerin genel başkanlıklarına taleplerimizi aktaracağız. Kampanyayı başlatan tüm STK'ların başkanlarıyla Başbakanlığa gidip durumumuzu Sayın Davutoğlu'na arz edeceğiz. Yani, 'imzaları attık, postaları gönderelim, gitsin' demeyeceğiz. Yolun sonuna kadar gideceğiz" dedi.


'HADDİMİZİ BİLEN BİR İLÇEYİZ'

Telmessos'tan(Fethiye'deki ilk yerleşim bölgesi olan antik kent) bu yana Fethiyelilerin özgürlüğüne ve bağımsızlığına düşkün olduğunu vurgulayan Başkan Saatcı, imza kampanyasına Ortaca, Dalaman, Çavdır, Kınık, Ova, Kaş ve Kalkan'dan büyük destek aldıklarını kaydetti. Fethiye'nin Çiftlik girişine asılan ancak 1 gün sonra Fethiye Kaymakamlığı tarafından indirilen il tabelasına da değinen Başkan Saatcı, şöyle dedi:

"Tabelanın indirilmesiyle ilgili yorumdan kaçınıyorum. Çünkü bu hareket siyasi bir hareket değildir. Bu hareket Fethiye'nin, bu topraklarda hak arayan Fethiyelilerindir. Tabelaların altında zaten 'temsilidir' yazıyordu. Biz haddimizi bilen bir ilçeyiz. Bizim Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin üstüne çıkmış gibi bir tavrımız olmaz. Meclis bizi yöneten güçtür, Türkiye Cumhuriyeti yasalarla yönetilir. Biz sadece bu espriye biraz daha tahammül etmelerini beklerdik."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.