Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Fethiye Belediye Başkanı: Kavganın da kralını yaparız

Fethiye Belediye Başkanı: Kavganın da kralını yaparız

MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde Büyükşehir yasasıyla beldeliği düşürülen Ölüdeniz'deki belediye binasındaki tabelayla, Atatürk figürünün, Büyükşehir Belediyesi tarafından indirilmesine tepki gösteren Fethiye Belediye Başkanı DP'li Behçet Saatcı, "Biz diplomasiyle işleri çözmek istiyoruz. Kavganın da kralını yaparız. Ancak kavganın galibi olmuyor" dedi.

  • Ege Postası
  • 26.05.2015 - 16:30
2012 yılında yürürlüğe giren Büyükşehir Yasası ile Muğla Büyükşehir Belediyesi kurulurken, Ölüdeniz Belediyesi kapatılarak Fethiye Belediyesi'ne bağlandı. Ölüdeniz Belediye Başkanı CHP'li Keramettin Yılmaz döneminde yaklaşık 700 bin lira harcanarak yapılan Hisarönü Mahallesi'ndeki belediye binası ise Fethiye ile Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından ortak hizmet binası olarak kullanılmaya başladı. Ancak Muğla Büyükşehir Belediyesi, geçen 19 Mayıs'ta bina girişindeki 'Ölüdeniz Belediyesi' tabelasını ve Atatürk fotoğrafını kaldırdı. Bina girişine de 'Muğla Büyükşehir Belediyesi Fethiye Hizmet Binası' yazılı tabela asıldı. 

'KAVGANIN KRALINI YAPARIZ'

Yurt dışı gezisinin ardından ilçeye dönen Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, düzenlediği basın toplantısında, Muğla Büyükşehir Belediyesi ile Fethiye Belediyesi arasında koordinasyon eksikliği olduğunu söyledi. Kapanan hiçbir belediyenin tabelasını indirmediklerini anlatan Başkan Saatcı, "Ben hiçbir belde belediyesinin tabelasına dokunmadım, dokunmayacağım. Güzel bir laf var. 'Diplomasinin bittiği yerde savaş başlar.' Biz diplomasiyle işleri çözmek istiyoruz. Kavganın da kralını yaparız. Ancak kavganın galibi olmuyor. Biz Ölüdeniz Belediyesi'ne ait binanın mülk sahibiyiz. Meclis kararı daha alınmadı. Kimse yangından mal kaçırmıyor. Bu polemiklere ne gerek va? Konuşularak bunlar çözülür" dedi.

'ATATÜRK'Ü SİYASİ MALZEME YAPMADIK'

Fethiye Belediyesi Başkan Yardımcısı Mete Atay da Atatürk'ü siyasi malzeme yapmadıklarını kaydetti. Atatürkçülük tartışmalarının kimseye bir şey kazandırmayacağını aktaran Atay, şöyle dedi:

"Bu bina 30 Mart 2014 tarihi itibariyle Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Fethiye Belediyesi tarafından ortak kullanılan bir bina. Buranın da her türlü bakımı, elektriği, güvenlik masrafları Fethiye Belediyesi'nce karşılanıyor. 'Ölüdeniz Belediyesi' tabelasını kaldırmak aklımıza dahi gelmedi. Her yerde olduğu gibi burada da mal paylaşımını yaptık. Prensip olarak dedik ki 'Giriş kısımları ortak kullanım alanı, sol taraf Büyükşehir Belediyesi'nin, sağ taraf ise Fethiye Belediyesi'nin olsun.' Paylaşım belediye meclisi kararından sonra yürürlüğe girecekti. Bundan sonraki süreçte, Osman Gürün ve ekibinin, bizlerle birlikte ortak kararlar vereceğini düşünüyoruz. Sayın Osman Gürün ile zaten görüşme yapacağız." (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.