Dolar 32,6473
%0.53
Euro 34,8191
%0.25
Altın 2.513,540
%1.17
Bist-100 9.525,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Fazıl Say, müzikleri ile Venüs&Adonis'in dünya prömiyeri Karşıyaka'da

Fazıl Say, müzikleri ile Venüs&Adonis'in dünya prömiyeri Karşıyaka'da

Karşıyaka Opera ve Tiyatro Sahnesi, Karşıyaka Belediyesi’nin olanakları çerçevesinde hazırlıklarını sürdürdüğü, kendi yapımı olan “Venüs ve Adonis” adlı modern bale gösteriminin Dünya Prömiyerini, 28 Mart 2013 Perşembe günü saat 20.30’da gerçekleştirecek.

  • Ege Postası
  • 26.03.2013 - 11:56
İZMİR-  “Venüs ve Adonis”in müzikleri Fazıl Say’a, koreografisi ise Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Bale Anasanat Dalı Başkanı koreograf Dr. Seda Ayvazoğlu’na ait. Multimedya olarak hazırlanan Sahne Tasarımını ise İzmir Ekonomi Üniversitesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü öğretim üyesi Dr. Zeynep Arda tarafından hazırlanan bu gösteri, Dünya Prömiyerini yaptıktan sonra 29 Mart Cuma günü de sahnelenecek ve önümüzdeki sezon belli aralıklarla yeniden sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Dokuz Sahneden oluşan tek perdelik yapıtın koreografisinde Fazıl Say’ın “İstanbul Senfonisi”, “Haremde 1001 Gece – Keman Konçertosu”, “Patara”, “Sevenlere Dair – Ballad No.3”, “Divorce – String Quartet” adlı müzikleriyle bir kolaj oluşturuldu. Müziklerin eşliğinde sahnelenecek olan bu özel gösteride, İzmir Devlet Opera ve Balesi sanatçılarından; Venüs’te (Güzellik Tanrıçası) Melis Kıvılcım Tören, Adonis’te (Av Tanrısı) Bora Acar Zongür, Mars’ta (Savaş Tanrısı) Cihan Genek, Vulcan’da (Ateş Tanrısı) Gökhan Bucuga, Kral Kinyras’da (Kıbrıs Kralı) Fırat Tosun, Smyrna’da (Kral Kinyras’ın kızı) Ayça Erdem, Zeus’ta (Tanrıların Kralı) Fırat Neziroğlu’nu izleyeceğiz. Ayrıca toplu danslarda Karşıyaka’daki Modern Dans Laboratuarı dansçıları yer alacak.

Beş kıtada sürdürdüğü konserleri ve yankı uyandıran CD’leriyle bütün dünyada tanınan bir dahi, 21. yüzyılın en büyük sanatçısı olmaya aday piyanist Fazıl Say, derinlikli yorum kavrayışı nedeniyle günümüze kadar yirmiyi aşkın uluslararası ödülle onurlandırmıştır. 2008‘de Avrupa Birliği tarafından “Kültür Elçisi” unvanıyla görevlendirilen Fazıl Say, doğu ve batı kültürleri arasında köprü kurmayı amaçlamış, yaptıklarıyla bunu kanıtlamış ve 25 Mayıs 2011’de Karşıyaka Belediyesi Opera ve Tiyatro Sahnesi’nin “Açılış Konseri”ni gerçekleştirmiş olmasıyla Karşıyaka’yı onurlandırmış bir sanatçıdır…

İzmir Devlet Konservatuvarı’nda bale eğitimine başlayan ve “Okul Öncesi Dönemde Bale Eğitimi” adlı kitabı bulunan Seda Ayvazoğlu, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde Sahne Sanatları Doktora programının bir bale sanatçısı olarak tek mezunu… ODTÜ Mimarlık Fakültesi Şehir Planlama Bölümü’nden mezun olan ve yurtdışında çalışmalarını tamamlayan Zeynep Arda, Telecom Italia Web Tasarımı yarışmasında birincilik ve yenilikçilik ödülü, Erasmus Programı’nın 25.Yılı nedeniyle yapılan Poster Tasarımı yarışmasında birincilik ödülüne layık görülmüştür. Arda, halen İzmir Ekonomi Üniversitesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü’nde Öğretim Görevlisi olarak görev yapmaktadır.

Bu muhteşem gösteriyi kaçırmak istemeyenler, etkinlik biletlerine Karşıyaka Belediyesi ve Karşıyaka Opera ve Tiyatro Sahnesi’nden alabilir. (Tel. 330 64 04)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.