Dolar 32,3768
%0.18
Euro 35,0120
%-0.15
Altın 2.324,140
%0.16
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
F16 faciası üç ülkeyi yasa boğdu

F16 faciası üç ülkeyi yasa boğdu

NATO çalışmaları kapsamında İspanya'da bulunan bir Yunan F-16 savaş uçağının düşmesi sonucu ölenlerin sayısı 10’a yükselirken, bu kişilerin hangi ülkelere ait olduğu da açıklandı. Kazada ölenlerin ikisinin Yunan pilot, sekizinin ise Fransız askeri olduğu belirtildi. Yaralananlar arasında 11 İtalyan askeri de bulunuyor.

  • Ege Postası
  • 27.01.2015 - 10:16
İspanya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan resmi açıklamada, ülkenin güneyindeki Albecete kentine bağlı Los Llanos hava üssünde eğitim uçuşu yaptıktan sonra piste inmek için alçak uçuşa geçen bir Yunan F-16 savaş uçağının kontrolünü kaybederek pilotların da bulunduğu hangara çarptığı duyuruldu.
 
Bunun İspanya tarihinin en önemli askeri kazalarından biri olduğuna işaret edilen açıklamada ayrıca 7’si ağır olmak üzere 19 kişinin de yaralandığı belirtildi.
 
El Mundo gazetesi, 19 Ocak tarihinde İspanya’nın Los Llanos askeri üssünde başlayan “liderlik ve taktik” başlıklı kurs için sekiz NATO ülkesine bağlı, aralarında pilotların ve bakım elemanların da bulunduğu toplam 750 askerin üsse geldiğini yazdı. Gazete bu ülkelerin isimlerini ise şöyle açıkladı. Fransa, Danimarka, Almanya, İngiltere, Belçika, İtalya, İspanya ve ABD.
 
Bu arada NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg yayımladığı mesajda tüm NATO ailesini etkileyen trajik bir kaza ile karşı karşıya kaldıklarını belirtti. Stoltenberg, kazada hayatını kaybeden askeri personelin ailelerine ve ülkelerine birer taziye mesajı gönderdiğini sözlerine ekledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.