Dolar 32,2081
%-0.11
Euro 34,8604
%0.17
Altın 2.446,320
%0.57
Bist-100 10.219,00
%-0.49

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Eski partisine dönen Geçgel AK Parti başkan yardımcısı oldu

Eski partisine dönen Geçgel AK Parti başkan yardımcısı oldu

Kurucu üyesi olduğu AK Parti’den ayrıldıktan sonra CHP’ye geçen, 2009-2018 yılları arasında CHP’de siyaset yapan Ercan Geçgel, birlikte siyasete atıldığı AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ’ın taktığı rozetle yeniden AK Parti’ye dönmüştü. Geçgel, Buca İlçe Kongresi’nin ardından Tanıtım ve Medyadan Sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı oldu. CHP’den ayrılmasında kendisine sürekli yöneltilen ‘İyi ve dürüst bir insansın ama AK Parti’den geldin’ söylemlerinin de etkili olduğunu söyledi. CHP'den istifa edip eski partisine dönmüştü

  • Ege Postası
  • 12.04.2018 - 15:28

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-AK Parti’nin Buca İlçe kurucu üyelerinden olan ve 2009 yılına kadar burada siyaset yapan Ercan Geçgel, dönemin CHP’li Belediye Başkanı Ercan Tatı’nın davetiyle CHP’ye geçti.

2009-2014 yılları arasında CHP’de çeşitli görevler alan Ercan Geçgel, AK Parti Buca İlçe Kongresi’nde birlikte kendisine, ‘birlikte siyaset yaptığım, yol yürüdüğüm, yol arkadaşım’ diye hitap eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ’ın ısrarı üzerine yeniden AK Parti’ye geçti.

HEDEFİMİZ AK PARTİ’Yİ HAKETTİĞİ ŞEKİLDE ANLATABİLMEK

Hamza Dağ’ın taktığı rozetle yeniden AK Partili olan Ercan Geçgel, AK Parti Buca İlçe Tanıtım ve Medyadan Sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı oldu. Yeni dönemde Buca’da AK Parti’nin yerel seçimde başarılı olması için bütün gücüyle çalışacağını söyleyen Geçgel, “Kaynakları doğru kullanma adına gereken ne varsa onu yapacağız. Buca’da yerel basınla bir araya geleceğiz. Partimize, ülkemize, şehrimize faydalı olan ne varsa mücadele vereceğiz, elimizden geleni yapacağız. Hedefimiz AK Parti’yi hak ettiği şekilde anlatabilmek ve yerel seçimlerde de belediyeyi almak. Buca halkının hak ettiği belediyecilik hizmetlerini almasını istiyoruz” diye konuştu.

O 'AMA’LAR BİRİKİNCE BU HALE GELDİ…

CHP’ye geçme sürecinin dönemin belediye başkanı Ercan Tatı ile başladığını anlatan ancak CHP’de bulunduğu 9 yıllık süreç içerisinde (2009-2018)  bir türlü kabul görmediğini, kendisine sürekli ‘Dürüst ve iyi bir insansın ama AK Parti’den geldin’ dendiğini anlatan AK Parti Buca Tanıtım ve Medyadan Sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı Ercan Geçgel, biriken ama’ların CHP’den ayrılmasında önemli bir rol olduğunu söyledi:

“Yerelde hizmetin partisi yok. Geçen dönem Ercan Tatı ile dostluğumuza istinaden CHP’ye katılmıştım. AK Parti içinde bazı olumsuz sebeplerden dolayı Tatı ile beraber belediye seçimlerine girdik. Akabinde O belediye başkanı oldu ve ben de belediye encümeni oldum. Bu görev bittikten sonra kendisi tekrar aday gösterilmedi. Ercan Tatı ile gelmiştim. AKP’den mi geldi diye sürekli söyleniyordu. Gene de görev bittiğinde de istifa etmedim. Mücadele de ettim. CHP’den Buca İlçe Başkan adayı oldum. Yapılan anketlerde ve kamuoyu araştırmasında yüzde 60 önde olmamıza rağmen mezhepçilik, etnik söylemler ve ‘dürüst ve iyi bir insansın ama AK Parti’den geldin’ söylemleri nedeniyle sıkıntı yaşadım.  O ama’lar birikince bu hale geldi.”

HAMZA VEKİLİN ISRARI ETKİLİ OLDU

Birlikte siyasete başladığı mevcut AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ ile Göksu Mahallesi’ndeki bir mahalle teşkilatının açılışında karşılaştıklarını ve Dağ’ın kendisine AK Parti’ye dönmesi için ısrar ettiğini dile getiren Ercan Geçgel, AK Parti’ye yeniden dönüş sürecini ise şöyle anlattı:

“Hamza vekilimle gençlik kollarında beraber idik. Aynı koltuklarda siyaset yaptık. Başarılı, düzgün bir insandır. Dostluğu her şeyin üzerinde benim için. Geri dönmemi istedi. CHP’ye geçtim ama diyaloğumuz sürüyordu, irtibatımız kopmamıştı. Göksu Mahallesi’nin açılışını Hamza Bey yapmıştı. O mahallede oturuyordum, davetliydim, o nedenle gitmiştim. Orada konuştuk. Geri dönmeye karar verdim. İlçe kongresinde Hamza Vekilimin rozet takarken söylediği cümleler benim için önemliydi, ilk siyasete başladığımda yanımda olan, yol yürüdüğüm, yol arkadaşım dedi biliyorsunuz. Ülkenin bulunduğu koşullarda CHP’nin politikalarını yanlış buluyordum. Bunu da göz önünde bulundurdum.”

YUVAYA GERİ DÖNÜŞ YAPTIM

“CHP’deki yıllarım hizmet anlamında bir süreçti, başarılı olduğuma inanıyorum. Canlı şahitleri Ercan Tatı’dır. CHP parti mensubu olduğumda da, hiç kimse Ercan Geçgel partimizi zor durumda bırakan bir söylem ya da eylemde bulundu diyemez” diyen Ercan Geçgel,

“Bu süreçte de CHP İlçe’ye istifamı verdiğimde kabul edilmedi. Parti büyükleri, Ednan Arslan, ilçe yöneticileri aradı, eski belediye başkanı Ahmet Ersin ile görüştük. Böylesinin daha hayırlı olacağına inandığım için yola çıktık. Allah utandırmasın diyelim. Yuvaya geri dönüş yaptık. Koltuktan güç alan insan değiliz. Koltuğa güç katanız. Başarılı olacağıma inandığım için AK Parti’de mücadeleme devam edeceğim. Bulunmadığım 9 yıl içerisinde AK Parti’yi zedeleyecek kötü bir söz söylemedim. Yarın CHP için de yalan ya da kötü bir şey söylemem” şeklinde sonlandırdı açıklamalarını.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.